Lindelöws Bokförlag


Pris:
80 :-

Kategori:
Roman
Översättare:
Einar Heckscher
Efterord:
Ann Charlotte Altstadt
Originalspråk:
Engelska
Format:
110 x 180
Sidor:
430
ISBN-13:
9789185379132
Utgivning:
2008 april
Upplaga:
3
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Pocket
Originaltitel:
Women
 Smakprov
 Högupplöst omslagsbild
Kvinnor
Charles Bukowski
Denna roman tar vid där Postverket slutar

Henry Chinaski, Charles Bukowskis alter ego, är några år över 50 och han lever som författare - och efter sitt ordspråk: "Stick med min tjej, men låt min bil vara."

När romanen börjar har Henry Chinaski inte legat med en kvinna på fyra år. Han betalar underhåll för sin sexåriga dotter, har en skilsmässa och ett långt förhållande med en tio år äldre kvinna bakom sig. Då lossnar det. Böcker publiceras och han får snurr på uppläsningsturnéerna som känd poet. Kvinnorna kommer, och en och annan gillar travbanor och boxningsringen. Många är unga, någon riktigt rik, en jobbar som servitris. De vill ha honom, Lydia, Debra, Tessie, Laura, Joanna, Dee Dee, Nicole …

Charles Bukowskis tredje roman heter Kvinnor. Den tar vid där Postverket slutar. Han har sagt upp sitt faste jobb på posten och förösker livnära sig som författare.

I efterordet till Kvinnor skriver författaren och journalisten Ann Charlott Altstadt:
"Det starkaste intrycket från Bukowskis romaner var inte den sadistiska pappan, de groteska acneproblemen eller ens att han började dagen med att spy. Utan att en så ful, snuskig suput omgavs av så många kvinnor som ville ligga med honom."

LÄS ett avsnitt ur boken här. Klicka på pdf-symbolen.

Recensioner:
"Kan någon människa göra världen en tjänst och berätta vilket engelskt ord som översatts till kussimurra?!"
Frågan är en blogg-fråga, på kafkapajobbet.se appropå Bukowskis bok Kvinnor. Bloggaren har tilldelats Forma Books Blog Award

"Som vanligt är det med ord och inga visor som Bukowski skildrar mänsklig samvaro på samhällets nedersta botten. Brutalraka personbeskrivningar, snabbt uppmålade scenerier och en rapp och roande dialog ger en stark prosa som krossar allt var förljugenhet heter. Det är originellt, skarpt, kompromisslöst och roligt skrivit ... Einar Heckscher har stilsäkert fört över berättelserna till svenska."
Emil Ekeblad, Btj

« Journalister på besök  |  Kärlek är en hund från helvetet »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.