Lindelöws Bokförlag


Pris:
150 :-

Kategori:
Roman
Format:
155 x 120 mm
Sidor:
200
ISBN-13:
9789188144287
Utgivning:
1996 september
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Inbunden
Enöga
Zebaot X
Ett skri underifrån, från en arbetslös

I den nya generationen författare är Zebaot X tveklöst kraftfull och utmanande. Han har ett skri inom sig, ett skri av uppror underifrån. Ett skri att på djupet ta till sig.

Robert Jansson, huvudpersonen i Enöga, upplever livet som en spiral som långsamt gräver sig nedåt. Han är frånskild och utan jobb. Det enda som får honom att härda ut är den treåriga sonen och en vilsen förhoppning om att det snart skall hända någonting. En dag när det känns värre än vanligt slår han på telefonsvararen, startar bilen och ger sig iväg upp genom landet.

I Övre Ensamheten träffar han Maria som flytt civilisationen med sin son för att slicka såren i ett hus nere vid sjön. På motsatta sidan bor en enögd träsnidare och skogslapp. "Enöga" är en roman om det nya Sverige. Men också en berättelse om det nödvändiga upproret och om ensamhetens pris.

Zebaot X debuterade med Fightern från Fittbergsliden. Då belönades han med Byggnads Stora Litteraturstipendium. Zebaot X är en psedonym för en luleåbo som trots sin ringa ålder är född i en syskonskara på tio barn. Hans riktiga namn är Roger Jansson.

« Kent Andersson - en biografi (pocket)  |  Kabaré Vemod »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.