Lindelöws Bokförlag


Pris:
95 :-

Kategori:
Biografi
Format:
127 x 200 mm
Sidor:
304
ISBN-13:
9789188144959
Utgivning:
2006 november
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Häftad
 Smakprov
 Högupplöst omslagsbild
Mikael Wiehes sång till modet
Stig Hansén
Mikael Wiehe - visrockares biografi i bokform

En tjock bok om Mikael Wiehes liv och de starka krafterna innuti vissångaren och rockmusikern. Men när Björn Afzelius dog gick något sönder.

Mikael Wiehe är ett begrepp och på god väg in i den svenska musikhistorien. Några av låtarna bär många med sig: "Titanic", "Vem kan man lita på?", "Flickan och kråkan", "Keops pyramid" och "En sång till modet". Det som började med Hoola Bandoola Band under några år på 70-talet, har blivit över 300 sånger och Mikael Wiehe har släppt 26 originalalbum.

I denna reportagebok berättar Mikael Wiehe om Hoola Bandoola Band. Om sina tolkningar av Bob Dylan och andra. Om hur det var att spela med Björn Afzelius i 29 år - och om att han fortfarande pratar med honom varje dag.

Läs hur sångerna blir till och vilka han själv tycker bäst om. Läs om hans uppväxt i Malmö, om att han separerat från sin andra fru, om den stora familjen, hoten han utsätts för, hur han använder sig av modet i sitt liv. "Jag vill vara vulgär också", säger han i boken. "Vrede. Vulgaritet. Vemod. Kärlek. Hat. Allt ska finnas med när jag spelar."

Recensioner:
"Det er en ærlig bok Hansén har skrevet. Ikke minst takket være Wiehe som byr på seg sjøl i en mengde intervjuer fra ulike steder. Forfatteren har fulgt musikeren over en relativt kort periode vinteren 2006. For Wiehe-fans er boka en gullgruve."
Jan-Erik Östlie - Aktuell, Norska LO, augusti 2011

"Men Mikael Wiehe väljer att fortsätta framåt, han vill spela sina nya låtar och pröva nya vägar, allt detta fångas upp i boken, som mer och mer blir som ett ständigt pågående samtal, man plockar upp den på bussen och då fortsätter resonerandet och berättandet om barndomen, barnen, baren, bombhot och bakgrunder."
Stefan Wermelin, Kvällsposten

"boken är ett många gånger lysande reportage"
Daniel Levin, Göteborgs-Posten

"... finns mycket att hämta för alla som är intresserade av musik, människor och artisten Mikael Wiehe."
Maria Herngren, Fönstret

"Den är lätthanterlig och med sina korta kapitel lämpar den sig väl för potionsläsning."
Magnus Eriksson, Svenska Dagbladet

"Biografin är en svår genre. Trots det faktum att det skrivs mängder av dem. Det bör sägas att Hanséns bok har stora kvaliteter. Vi upplever att vi faktiskt kommer ganska nära Mikael Wiehes tillvaro."
Jonas Bergroth, Musikmagasinet Lira

"När journalisten och författaren Stig Hansén närmar sig Mikael Wiehe är det med driven prosa och stor kunskap om dennes material och ståndpunkter genom åren."
Boel Gerell, Helsingborgs Dagblad

"Stig Hansén är en bra samtalsparter - påläst, inlyssnad, engagerad ... Som varje musikerbiografi av värde väcker Stig Hanséns bok lusten att gå tillbaka och lyssna på plattorna."
Håkan Engström, Sydsvenska Dagbladet

"Och Mikael Wiehe redovisar sprickor, ser tillbaka på livet, karriären, kvinnorna, kompisarna och ovännerna ... För oss andra är det spännande att se honom knäppa upp ovanligt många knappar och visa fram sig, diskutera såväl livet som politiken och kärleken. Jag läser texten med stor behållning."
Tomas Larsson, Östersunds-Posten

"Denna reportagebok är i huvudsak utformad som ett samtal med en vältalig och öppenhjärtlig Mikael Wiehe, med många instoppade personliga observationer av författaren"
Anders Rinnman, Btj

« Livet på teatern  |  Dit vägen bär »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!