Lindelöws Bokförlag


Pris:
95 :-

Kategori:
Fakta & debatt
Format:
140 x 215 mm
Sidor:
192
ISBN-13:
9789188144379
Utgivning:
2004 oktober
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Kartonnage
Ungdomsvåld
om inre och yttre utspel
Gunilla Caisson
Våldet bland ungdomar, både psykiskt och fysiskt

Våld hos ungdomar börjar i ungdomarnas inre, i fantasier och drömmar, i deras starka inre krafter som de själva kan träna sig i att sätta ord på.

Människors sorg och rädslor tar sig uttryck i projektionsutspel. Inre och omedvetna trauman och komplex ageras ut i oförklarliga och aggresiva handlingar, både hos barn och vuxna. Analysen av dessa utspel är en viktig del av förklaringen till det våld som finns i samhället. Projektionerna kan också vändas innåt, bli självdestruktiva, som till exempel vid anorexi och självmord.

I Ungdomsvåld – barn och ungdomars utspel, vidareutvecklar författaren Gunilla Caisson dessa tankegångar och berättar om de teorier och metoder som växt fram och som hon använt sig av i sitt behandlingsarbete. Hon har i många år arbetat på behandlingshem och nu skrivit en bok om sina slutsatser av erfarenheterna.

”Mina drömmar blev mitt titthål inåt. Jag såg mig själv, mina rädslor och komplex. Mina dagliga utspel kompletterade bilden av vem jag egentligen var. Mina inre bilder och mina yttre utspel, det som utgjorde min minst attraktiva sida, var Jag.”

« Katharina Blums förlorade heder (pocket)  |  Rikedom förpliktigar »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!