Lindelöws Bokförlag


Pris:
150 :-

Kategori:
Roman
Översättare:
Gösta Svenn
Originalspråk:
Danska
Format:
150 x 205 mm
Sidor:
242
ISBN-13:
9789188144904
Utgivning:
2006 mars
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Inbunden
Originaltitel:
Stjernen
 Smakprov
Stjärnan
Laila Ingrid Rasmussen
En äventyrlig berättelse från Köpenhamns hamnkvarter

Stjärnan är en roman om en flickas uppväxt i Köpenhamns hamnkvarter, där krogen Stjärnan ligger. Boken fick danska LO:s Stora författarpris.

Stjärnan är namnet på en krog i Köpenhamns hamnkvarter. För flickan i romanen, som berättar denna historia från 60-talet, är hennes far också en stjärna, klart lysande, då han sjömannen efterlängtad kommer hem igen - och igen. Detta är Laila Ingrid Rasmussens genombrottsroman.

LÄS inledningen till Första boken, genom att klicka på Smakprov till vänster.

Här författarens egna funderingar kring sin roman:

"Stjärnan är en roman om min pappa som var sjöman, om min mamma som var barnhemsbarn och om hur de träffar varandra vid en danstillställning utomhus i hjärtat av Köpenhamn och får mig.

Den handlar om familjens liv i lägenheten på bottenvåningen på Nansensgade och om hela det märkvärdiga menageri som bor på den gatan, om vilken man säger: Här kan allt hända.

Den handlar om att vara en missionerande sädescell bland miljarder andra, ett manipulerande foster och ett barn som inte blundar för något.

Det är en berättelse om vad som finns på botten av en svingande ölsejdel, på botten av havet under min pappas skepp och om vad som finns längst ut i universum.

Stjärnan är en roman om det mest banala som finns, och om livets stora mirakler. Den handlar om liv och död … och allt som finns däremellan.

Det som driver oss, det som vi älskar, själva essensen: det pulserande livet." - Laila

Recensioner:
"Den är full av drastiska situationer, varm humor, överraskningar och annat som visar att Rasmussen är en mycket driven prosaist ... Den svenska översättningen fungerar mycket bra."
Thomas Nydahl, Bibliotekstjänst

”Laila Ingrid Rasmussen är en bra berättare, hon får språket att dansa och sjunga, och det övernaturliga och Pippi-inspirerade är en del av hennes charm.”
Berlingske Tidende

”… en stor hyllning till livet, som målas upp i all sin mångfald, från den minsta cell upp till hela värdsaltet och galaxerna.” Politiken

« Över gränsen  |  Natt i Lissabon »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.