Lindelöws Bokförlag


Pris:
125 :-

Kategori:
Krim & thriller
Format:
150 x 240 mm
Sidor:
250
ISBN-13:
9789188144973
Utgivning:
2006 november
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Inbunden
 Smakprov
 Högupplöst omslagsbild
Gärningsman
kriminalroman
Ulla Bolinder
Kriminalroman om mordet efter en festkväll

Denna gång har David Weber valt att ta sig an fallet med mordet på en tjugoårig kvinna. Detta är andra fristående kriminalromanen om Weber.

Gabriella hittas mördad bredvid sin säng i sin lägenhet. Det är lördag förmiddag och det polisen vet är att hon tillsammans med två kvinnor firat den ena väninnans födelsedag kvällen innan. Det blev bråk vid midnatt utanför nattklubben. Flera gäster slår larm. Polisbilen kommer fort, men det finns bara två polismän i den.

Kriminaljournalisten David Weber intervjuar väninnorna, kroggästerna som misshandlat och grannarna hemma i Gabriellas uppgång. Samtidigt med polisens spaningsarbete vill David Weber gå på djupet med de berördas reaktioner och den möjliga mördarens motiv.

GÄRNINGSMAN är författaren Ulla Bolinders andra kriminalroman. Utsaga heter den första.

LÄS några sidor i början av boken, klicka på Smakprov till vänster.

Recensioner:
"Intressant är också Ulla Bolinders "Gärningsman" (Lindelöws) där Bolinder verkligen förnyar genren från insidan. Bolinder närmar sig genren fiktiv fakta ... framstår Bolinder som en av de djärvaste författarna denna höst"
Kristian Lundberg, Helsingborgs-Dagblad

"Författaren har genom ett intressant sätt att skriva gett deckaren en annan dimension, med ett mycket bra persongalleri."
Ingalill Magnusson, Bilbliotekstjänst

"Alla får en möjlighet att skildra sina bevekelsegrunder och allt sammantaget gör romanen till en intressant läsupplevelse som hänger kvar ett tag efter att pärmarna slagits samman."
Inger Strandberg, Dust

"Ulla Bolinder hör till de deckarförfattare som använder genren för delvis samhällskritiska syften. Och i den meningen är det åtskilligt hon fått med, om bland annat narkotikans härjningar i samhället, om det torftiga, våldsbenägna restauranglivet, om veganism, våldet mot kvinnor, prostitution, våldtäkter som maktdemonstration men också om skillsmässor, vårdnadstvister, kampen om övertaget och utrymmet i nära relationer och om människors mognad och förmåga att hantera sina besvikelser. Ulla Bolinder visar sig ha en särskild och uppövad blick inte minst för människor i kris."
Bo-Ingvar Kollberg, Upsala Nya Tidning

« Värfärdslandet  |  Utsaga »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!