Lindelöws Bokförlag


Pris:
70 :-

Kategori:
Fakta & debatt
Efterord:
Sven-Eric Liedman
Format:
110 x 180 mm
Sidor:
208
ISBN-13:
9789188144485
Utgivning:
2001 augusti
Upplaga:
2
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Pocket
 Högupplöst omslagsbild
De svenska maoisterna (pocket)
Stig Hansén
Lars Åke Augustsson
En uppgörelse med 1970-talets politiska maoism

Självkritiska röster om 70-talets bokstavsvänster, bl a av Henning Mankell och Robert Aschberg. Vad förkastas och vad går att bygga vidare på?

Denna bok gavs första gången ut 1997, då under namnet Maoisterna: En historia berättad av några som var med. Boken har nu i pocketversionen utökats med ett personregister och en lång analyserande intervju med Sven-Eric Liedman. Han sätter in rörelsen i sitt sammanhang och drar paralleller till dagens politiska alternativa rörelser.

"Jag har aldrig gjort avbön för något och har heller aldrig förstått dem som plötsligt bara glömmer vad de stått för. Det som var rätt från början var framför allt analysen av imperialismen, som fortfarande är oerhört verksam i dagens värld."
Henning Mankell

"En del var rent religiösa, ville bli partiets slavar. När vi i rörelsen skulle börja ha fejkade namn tyckte jag att det gick för långt."
Robert Aschberg

Mankell och Aschberg var båda med i den svenska maoistiska rörelsen och är två av alla de som kommer till tals i denna personliga berättelse om de svenska maoisterna. Hur kunde de få så stort inflytande under sextio- och sjuttiotalen? Hur fungerade förhållandet till moderlandet Kina? Vad attraherade i maoismen? Hur ser de inblandade på sig själva och vad gör de nu?

De båda författarna till denna reportagebok, Lars Åke Augustsson och Stig Hansen, var också aktiva maoister på 70-talet.

« Bob Dylan: Highway 61 Revisited (pocket)  |  Inga äpplen på Manhattan »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!