Lindelöws Bokförlag


Pris:
190 :-

Kategori:
Fakta & debatt
Format:
160 x 230 mm
Sidor:
212
ISBN-13:
9789188144898
Utgivning:
2005 september
Upplaga:
1
Lagerstatus:
Finns på lager
Bandtyp:
Inbunden
 Smakprov
 Högupplöst omslagsbild
Janne Josefssons uppdrag
Stig Hansén
Han är Sveriges mest fruktade journalist

Här porträtteras Janne Josefsson, som reporter och som människa. Närgånget och öppenhjärtligt. Efter trettio år som journalist, ofta i hetluften.

Vem är han som håller i mikrofonen, ställer de påträngande frågorna och avslöjar makthavare?

Han växte upp i en förort i Göteborg, utbildade sig till ekonom, gick med i liberal ungdom, blev journalist och den ständige sanningssökaren. Envis, idérik, älskar både radio och teve.

Den här gången är det författaren Stig Hansén som ställer frågorna och Janne Josefsson som svarar. Om hoten mot familjen, de många reportageresorna, att det finns intervjuer han ångrar och om alla utmärkelser och anmälningar.

Vem minns inte reportagen om valstugorna, om Osmo Vallo, om 5:ans spårvagn, om trafficking från öst och EU-kravallerna? Vem nickar inte igenkännande åt de lika upprörande och omdebatterade reportagen från Oskarshamn, Billdal, Lomma, Marstrand, Trollhättan, Bergsjön och Fittja? Det är barnomhändertagande, rasism, Jehovas vittnen och Hells Angels, dålig arbetsmiljö, livet i förorten och i villasamhället. Det är ett Sverige som många har runt hörnet, men aldrig sett innan Janne Josefsson gjorde det synligt.

LÄS ett smakprov ur boken, klicka på länken till vänster.

Recensioner:
"... en djupgående inblick i den fruktade reporterns sätt att jobba. Plus en hel del pusselbitar till mysteriet om hans oförtröttliga, helförbannade patos."
Peter Wennö, GT

"Svaren på Hanséns frågor om vad Josefsson ångrar och när han tvekar och om han blir hotad är också spännande, liksom (inte minst Hanséns egna) resonemang om dolda kameror och wallrafferi."
Nina Lekander, Helsingborgs Dagblad

"Stig Hansén har lyckats skriva en intressant intervjubok med en man som ägnat sitt liv åt att skildra vad andra personer gör. Det är en prestation. Men så handlar den också om Janne från arbetarförorten Biskopsgården."
David Ericsson, Tidningen Broderskap

« Janne Josefsson - älskad och hatad (pocket)  |  The Velvet Underground & Nico »
Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.