Lindelöws Bokförlag

Janne Josefsson hos Luuk

I månadsskiftet var journalisten från Uppdrag granskning och Debatt - Janne Josefsson - gäst i Luuks program Videokväll. Där pratade de om saker som det står mer att läsa om i den nyutkomna boken Janne Josefsson - älskad och hatad. Och så i dessa dagar då nobelpriset tillkännages går det att njuta av en äldre nobelpristagare som finns på förlaget.  Janne Josefsson har gjort en spännande livsresa från förortens Biskopsgården i Göteborg till att bli en av Sveriges vassaste journalister. Vem är människan bakom rubrikerna och debatterna? Vad har han för idéer om hur bra journalistik borde se ut? Detta står det att läsa om i den nyutkomna pocketboken Janne Josefsson - älskad och hatad.

 

Gunder Anderssons roman Baskermannen, om ett småbrukarhem i Dalarna på 1950-talet, får lovord nu senast i Svenska Dagbladet:

"Nu följer författaren upp med nästa del, Baskermannen, döden och Joe Walcott, som i det mesta har just de förtjänster som gjorde första delen så underbar, en härlig konkretion och en anekdotiserad livsnärvaro som är medryckande ..." Första delen heter Pojken i brunnen.

Svenska Dagbladet igen: "Fortsättning följer, kan man gissa, och klart är att Gunder Andersson är i färd att skapa sitt magnum opus."

 

1999 fick Gunter Grass nobelpriset i littertur. Några år senare utom diktsamlingen Mässingsmusik ut på Lindelöws, poesi hämtad från flera samlingar. Du hittar den på rea här.

 

oktober 20082008-10-10