Lindelöws Bokförlag

Dokumentärfilmaren Tom Alandh har också skrivit en bok
Nu har Republikanska föreningen utsett Årets pristagare, Årets republikan, och det blir sångaren Mikael Wiehe. En annan prisbelönad kulturperson, Tom Alandh, ges också ut på förlaget.

Läs mer om Mikael Wiehe i reportageboken Mikael Wiehes sång till modet. Han har inte bara åsikter om kungahuset, utan om en hel del andra politiska frågor, men framför allt ger boken en inblick i Mikael Wiehes sångskrivande och bakgrund, både familjen och musikaliskt. 

Nu har Göteborgs-Posten recenserat Tom Alandhs krönikesamling Sprickor och ljus. Där heter det bland annat: "Tom Alandh bidrar med andra ord till svensk samtidshistoria, effektivt och lågmält. Ironierna biter, inte elakt men roande."

Gör som den danska författaren Trisse Gejl, som nu gör succé med sin egen roman Patriarken, läs Helle Helles roman från i höstas, Rödby-Puttgarden: "En liten roman om livet i den syddanska, sömninga staden Rödby, varifrån färjan till Tyskland går. Språket är lätt och intensivt och bär fram personerna." Hon berättar i bibliotekens Bif-tidning att vid sidan av Tove Ditlevsen så är en av hennes favoriter Helle Helle. Laila Ingrid Rasmussens Stjärnan nämns också i artikeln. Du hittar dessa båda böcker här nedan ....

maj - juni 2007 

2007-06-10