Lindelöws Bokförlag

Mikael Wiehe fyller 60 år och nu finns hans liv skildrat i en bok

Här presenteras de Nyheter som publicerades under december 2006.Varför ville du skriva om Wiehe?

Författaren och journalisten Stig Hansén har följt Mikael Wiehe i ett halvår. Nu finns boken ut som bygger på dessa möten.

GT:s kultursida frågar den 1 december Stig Hansén varför han ville skriva om Wiehe? Hans svar blir då att han ville ta reda på vad det var för drivkrafter som får Mikael Wiehe att ge 100 konserter om året, om han egentligen inte är en kärlekssångare snarare än en protestsångare. 
   
Och boken Mikael Wiehes sång till modet ger svaret. Mikael Wiehe berättar öppet om privata saker, fortsätter GT:s reporter Karin Forslund. Vad beror det på? 
   
- Jag hade tur som kom in när det var som jävligast … Det förvånade mig faktiskt att han var så öppen om skilsmässan och Björn Afzelius bortgång.    (december)Mikael Wiehe fyller 60 år


På våren 2006 fyllde Mikael Wiehe 60 år och då var det stor utomhuskonsert på Stora torget i Malmö, som SVT spelade in och sänder den 1 jan kl. 22.05. Reprisen sänds den 3 jan kl. 23.35.

Under hösten har bl a dessa tre böcker kommit ut på Lindelöws och recenserats:

Den danska författaren Helle Helles Rödby-Puttgarden. Expressen ger fem getingar till romanen: "Intensiv och lysande". Uppsalaförfattaren Ulla Bolinder kom med sin deckare Gärningsman. Helsingborgs Dagblad skriver: "en av de djärvaste författarna denna höst". Och så Stig Hanséns reportage på 300 sidor om Mikael Wiehe: "ett personligt och temperamentsfullt vittnesbörd av en särpräglad och konstnärligt konsekvent sångpoet", tycker Svenska Dagbladet.   (årskiftet 2006/2007)2007-02-25