Lindelöws Bokförlag

Stig Sjödinpriset till förlagets författare Kjell Eriksson
Här följer de nyheter som publicerades i september 2006:

Kjell Eriksson - Stig Sjödinpristagare 2006 (vecka 40)

GRATTIS till Kjell Eriksson, till årets Stig Sjödinpris på 40 000 kronor. Han har kommit ut med tre böcker hos Lindelöws bokförlag. Stig Sjödinpriset är instiftat av Runö Folkhögskola, Stig Sjödin Sällskapet, fackförbunden Kommunal, Metall, Skogs- och Träfacket.

Motivering:
Med rötterna djupt i lantarbetarmyllan har trädgårdsarbetaren Kjell Eriksson utvecklat sitt skrivande från krönikor och journalistik till ett författarskap som med återhållen vrede avslöjar sociala klyftor i dagens samhälle. 
Kjell Eriksson är noga med orden. Hans uttrycksfulla språk ger färg åt skildringarna av ett Uppsala bortom universitet och domkyrka. I hans romaner kommer de mest utsatta i det svenska samhället till tals samtidigt som han riktar ljuset mot förtryckets Latinamerika. 
För ett författarskap som aldrig glömmer det fackliga engagemanget och för en journalistik som lyfter fram människan i arbetslivet, tilldelas Kjell Eriksson Stig Sjödinpriset 2006.

Hos Lindelöws finns tre av hans böcker: Knäppgöken (roman), Frihetsgrisen (roman) och Den upplysta stigen (kriminalroman)

Ny hemsida för Lindelöws bokförlag (vecka 38/39) 

Denna vecka, mitt under Bok & Biblioteksmässan, är det premiär för hemsidan du nu tittar på. Ta tid på dig och surfa runt och upptäck böcker som intresserar dig.

Hur ska detta firas? Jo, för att fira den nya hemsidan nu i september och oktober, så väljer vi ut två pocketböcker från förlaget, som present, som väl speglar utgivningen och förlagets inriktning. Dessa skickar vi hem gratis till dig. Som motprestation tacka du ja till att få mer information från förlaget en gång i kvartalet, per e-post. Tycker du detta är en bra idé - skicka ett email och skriv present + Nyhetsbrev och ditt namn och adress.
Ännu fler böcker och författare tillkommer efter hand.
Så här ser det ut hos Lindelöws bokförlag - VÄLKOMMEN!2006-11-08