Lindelöws Bokförlag

Läsning som inte lämnar dig en lugn stund

Erich Maria Remarque skrev inte bara På västfrontet intet nytt. Han annan av hans viktiga och spännande böcker är Natt i Lissabon, om tyskar som flydde undan Hitlers regim från 1933 och framåt, också under andra världskriget. Då blev just Lissabon den sista hamnen och möjligheten att fly Europa. Finns nu i reviderad översättning och med nytt förord.Under denna våren kom det ut en bok som tidskriften FORM recenserade med orden: "Mäktig nostalgitripp". Designboken - Svenska 70-talsmöbler - är unik, tre kilo väger boken och innehåller 640 sidor, fylld med färgbilder och välkända exempel och också överraskande information om detta decennium i svensk möbelkonst. Författare: Andreas Siesing.

    

Christer Johansson har kommit ut med sin sjunde roman: Gott Nytt År. Hur var det för Vincent under pandemin, på AA-möten och under sitt jobb på Återvinningscentralen?

    

TILLBAKABLICK:

Hanna Wallensteen gjorde ett uppmärksammat Sommarprogram där om myntade ordet "minoritetsstress". Hon är adopterad från Etiopien, och en av 44 som skrev noveller och självbiografiska berättelser i antologin Det Nya Landet. Där medverkade också 12 bildkonstnärer. Hannas bidrag kallade hon "En svensk folksaga", om smygande rasism i vardagen. Du hittar denna och över tre hundra andra bokutgivningar här. 

Kjell Eriksson: Han kommer ut med sin 13:de kriminalroman om Ann Lindell i höst. Den första gav vi ut och den fick pris för Årets bästa debutdeckare. Du hittar den här, Den upplysta stigen, plus hans två först utgivna romaner.

Helle Helle har flera gånger blivit nominerad till Nordiska rådets litteraturpris. Hennes mest kända roman är Rödby-Puttgarden, en av fyra romaner som kommit ut på Lindelöws.

Gun Ninnisdotter gav ut sju böcker på Lindelöws på 1990-talet. Hon var en människa att djupt beundra. Hennes sista roman Fossilia är full av poetiska vändningar - om mötet med terapi.

Agnar Lirhus skrev en roman - Skogen är grön - om Filip som kör långfärdsbuss till Berlin.

Charles Bukowski i närbild, när han tog emot 18 stycken olika journalister mellan åren 1963 och 1993. Ronnie Haag har också tecknat ett uttömmande porträtt av honom i sin biografi.2021-07-23