Lindelöws Bokförlag

Bob Dylan fyller 80 år

Det finns mycket mystik kring nobelpristagaren Bob Dylan, han släpper inte journalister och inte heller många andra in på livet. Vi har försökt skingra dimmorna genom att ge ut en bok som handlar om en av hans mest omtyckta skivor, Highway 61 Revisited. Författaren har lyckats fånga stämningen kring inspelningen och tolkar innehållet i texterna. När skivan gavs ut var Bob Dylan 24 år, nu fyllde han 80 år den 24 maj.Det finns också ett annat "jubileum" som passerat, och det är det datum då Karin Boye avled, den 24 april, för 80 år sedan. Hennes författarskap är klassiskt och läses om och om igen av nya generationer. Hennes noveller däremot är inte så uppmärksammade. Vi har läst alla och gjort ett urval, ungefär hälften av de hon gav ut i bokform, däribland en oavslutad roman. Den har den poetiska titeln Snäckors sorl, efter en av novellerna. Sammanlagt har vi givit ut fyra böcker av Karin Boye, du hittar dessa här nedanför.

 

Under denna våren 2021 har det kommit flera olika utgivningar på Lindelöws. Designboken - Svenska 70-talsmöbler - är unik, tre kilo väger boken och innehåller 640 sidor, fylld med färgbilder och välkända exempel och också överraskande information om detta deccenium i svensk möbelkonst.

 

Andra vårböcker att uppmärksamma har författarna Ferdinand von Schirach, Ola Magnell, Kristian Lundberg och Gunnar Källström skrivit. Och i sommar har böcker av Christer Johansson och Erich Maria Remarque kommit ut. 2021-05-19