Lindelöws Bokförlag

Ola Magnell blev 74 år

OLA MAGNELL har gått bort idag den 6 februari 2020. Han kommer att saknas länge av släkt och den stora trogna publik som han hade och fick redan på 1970-talet. Med sitt genombrott med den typiska titeln på låten, Nya Perspektiv, så förde han fram sitt eget sätt att vrida och vända på saker, sitt viktiga tvivel och djupa medkänsla med människor på sné. Bara under det senaste halvåret har också tre andra av de författare som förlaget givit ut gått bort; ARI BEHN, MARY ANDERSSON och ROLAND JANSON. Alla tre med sin tydliga framtoning.

 

Förlaget har givit ut en hel del författare som dött efter att en och ibland flera böcker har givits ut. Det känns angeläget att minnas dessa och en stund hedra alla dessa som sett som sitt kall att skriva och delge andra  erfarenheter och tankar; Ann-Charlotte Alverfors, Erik Johansson, Gun Ninnisdotter, Ingrid Segerstedt, Karin Ruth Bäcker, Rolf Fridholm och Tomas Böhm.

 

En helt annan sak är att ge ut författare efter att de dött. En del av utgivningen är då en klassikerutgivning, medan andra författares och skribenters böcker tillkommit av andra skäl; August Strindberg, Aziz Nesin, Björn Afzelius, Charles Bukowski, Edward Bunker, Forough Farorokhzad, Gunther Grass, Heinrich Böll, Holger Lindelöw, John Fante, Joseph Conrad, Karin Boye, Lars Görling2020-02-06