Lindelöws Bokförlag

Nya böcker: Om Kynnefjäll + Norrmalmspolisen

CHRISTER JOHANSSON från Ljungskile ger ut sin femte bok. Det är en roman som speglar mycket av kampen på Kynnefjäll, då en aktionsgrupp för snart tjugo år sedan lyckades få riksdagen att ta beslut om att avbryta slutförvaringen av uran i norra Bohuslän. Debatten om Sveriges kärnkraft har blossat upp igen. Detta speglas i romanen Vakten på Kynnefjäll.KRISTIAN LUNDBERG har släppt sin senaste diktsamling, Requiem över en förlorad son, första delen i en planerad trilogi, djupt förankrad i Malmös mylla och i hans egen familjs historia. Recensionerna har varit översvallande, några skriver att det är den bästa lyrik han skrivit, i Svenska Dagbladet, Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter och Sydsvenskan. Klicka på tidningen så länkas du dit eller läs ett citat här på HEMSIDAN. Onsdag den 15 maj medverkade Kristian Lundberg i TV4, Malou efter Tio. Klicka för att se intervjun. Nu har Kristian Lundberg också tilldelats Gustaf Fröding-sällskapets Lyrikpris 2019.

 

NYHET: På Lindelöws kommer också (våren 2020) Kristian Lundbergs andra del i denna dikttrilogi att ges ut: En liten bok om helvetet.

 

MICHAEL LUNDH har skrivit sin självbiografi. Han lyckades bli en i den s k "Baseball-ligan" vid Norrmalmspolisen i Stockholm. Men efter många år kände han att det inte stämde och han började trakasseras och bli kallad Sossepolisen. Här berättar han varför.

 

PETER LEMARC är en av de författare som kommer ut på förlaget under och efter sommaren. I Sångtexter 1986-2017 finns hans låtar att läsa i lugn och ro och förlora sig i och bli drabbad av - igen, denna gång utan musik - en resa i ett fantasifullt och poetiskt landskap. Förbeställ boken här på hemsidan. Den är tryckt och klar i månadsskiftet augusti/september och skickas hem till dig.

 

Det går också att förboka romanen Dit vägen bär av MARIE HEDEGÅRD.2019-04-03