Lindelöws Bokförlag

Bokvåren 2019
Då inleds 2019 med flera nya böcker, av Petra Revenue, Sofi Jansson och Kristian Lundberg. Sedan finns ju också klassiska böcker i utgivningen som är nog så aktuella även om året är 2019. Till exempel Kallocain och Mörkrets hjärta.

GRATTIS MATS BERGGREN! Du har fått Ivar Lo-priset 2019, med utdelning den 23 februari, för hela ditt författarskap, och där ingår ju flera prisbelönade ungdomsromaner. En av böckerna som nämns i motiveringen är din senaste vuxenbok, självbiografin Vindsröjning. Än en gång ett STORT grattis till en av Sveriges finaste litteraturpriser.

 

PETRA REVENUE hade boksläpp onsdagen den 30 januari kl 18 på Litteraturhuset vid Järntorget i Göteborg. Hennes nya roman Mödersgölen handlar om erotik, moderskap, kvinnlig ondska och magi. Du som missade boken på BOKSLÄPPET, då finns den här att beställa istället.

 

JILA MOSSAED har blivit invald i Svenska Akademin. Hon är författare bosatt i Göteborg och kom som flykting till Sverige på 80-talet. Efter några år skrev hon på svenska. I antologin DET NYA LANDET finns en novell av henne, som hon kallar Ishtar. Antologin gavs ut på Lindelöws 1998 och kan beställas här på hemsidan.

 

SIMON STRAUSS, som debuterar med Sju nätter. Han intervjuades i svt:s BABEL i november. ROSKVA KORITZINSKY är också aktuell med sin från norska översatta novellsamling Jag har ännu inte sett världen. Den nominerades i fjol till Nordiska rådets litteraturpris. Författaren gästar i mars Åmåls novellfestival och Umeås Litt.fest.2019-02-08