Lindelöws Bokförlag

Nytt från Lindelöws hösten 2016

Efter vårens utgivning, av bland annat Ola Magnells låtar i Ord & Inga Visor och Charles Bukowskis nyöversatta dikter i samlingen Kärlek är en hund från helvetet, så kommer hösten med sina mörka läskvällar. Aino Trosell är en av nyheterna. Denna gång skriver hon inte sin släkts kvinnohistoria utan om sin far och om det Sverige som han upplevde förvandlades från fattig-Sverige till ett välfärdsland. Aino växte upp utanför Malung, i byn Tros, romanen har hon givit namnet Helmers vals. Läs Aftonbladets recension från den 5 oktober.

 

För första gången finns det chans att lära känna den schweiziska författaren Eugène genom hans första roman på svenska Ungdomens dal. En författare från Ljungskile, Christer Johansson, ger ut sin relationsromanen Cecilia är på väg. Och Marie Hedegård har skrivit en debutroman Så nära barfota.

 

Denna höst påbörjas också den nya serien 33 1/3. Serien handlar om klassiska skivalbum, ofta vinyl, oftast en artists mest uppmärksammade platta och bakgrunden till tillkomsten och mottagandet. Först ut är Patti Smith och hennes debut Horses som blivit stilbildande. Senare i höst ges bok nummer två ut, Neil Youngs Harvest.2016-09-02