Lindelöws Bokförlag

Sommaren 2013

En av förlagets författare, Erik Johansson, har gått bort. Han fick vara med i detta jordeliv i nästan 99 år. Han tillhöde den generation som föddes som statare, som livegen, på en herrgård i Sörmland. 1976 debuterade han som författare med romanen Fabriksmänniskan. Erik Johansson var då 62 år gammal. Vi är många som minns honom med värme.Förlaget har givit ut en ny debutant, Henrik Wallgren, med romanen Mannen under bron. Läs GT:s recension av boken. Du hittar också Nilsson & Larancuents andra kriminalroman, Med dödens som skugga. Spännande också med ekonomi och varför en kris kommer och klaras av, läs om Islands ekonomi i den nyutkomna Island efter Ragnarök.

 

Lindelöws fortsätter att ge ut Karin Boye, nu klassikerna Astarte och Kallocain. I dessa vackra utgåvor ingår extramaterial, i form av brev, dikter och essäer. Svenska Dagbladet har en Under strecket om dessa utgivningar, den 6 juli.

 

Vi har andra klassiker, t ex romanen 491 av Lars Görling. Om 491 skriver Anders Roslund, från krimparet Roslund&Hellström, att han plockar fram och läser boken en gång om året. Missa inte heller August Strindbergs fyra noveller i pocketutgåvan av Ensam.

 

Den sista i raden av Bukowski-utgåvor som Norstedts förlag tidigare gav ut har nu kommit, novellsamligen Smutstvätt - 26 berättelser om allmänt vanvett.

 

Ta en titt på länken Kommer snart. Eller varför inte pröva att bli ett av förlagets BokStöd.

 

 2013-03-01