Lindelöws Bokförlag

Nya böcker: Requiem från Malmö + Sossepolisen

MICHAEL LUNDH var anställd hos polisen i 26 år. I början som en hårdför piketpolis på Norrmalm. Men hans liv skulle få en rejäl vändning, från att ha varit en polis med rasistiska åsikter så började han arbeta förebyggande med ungdomar i Stockholms förorter och som visselblåsare på arbetsplatsen valde han att säga upp sig. Han kallar sin aktuella självbiografi för Sossepolisen.KRISTIAN LUNDBERG har släppt sin senaste diktsamling, Requiem över en förlorad son, första delen i en planerad trilogi, djupt förankrad i Malmös mylla och i hans egen familjs historia. Recensionerna har varit översvallande, några skriver att det är den bästa lyrik han skrivit, i Svenska Dagbladet, Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter och Sydsvenskan. Klicka på tidningen så länkas du dit eller läs ett citat här på HEMSIDAN. Onsdag den 15 maj medverkade Kristian Lundberg i TV4, Malou efter Tio. Klicka för att se intervjun.

 

NYHET: På Lindelöws kommer också (våren 2020) Kristian Lundbergs andra del i denna dikttrilogi att ges ut: En liten bok om helvetet.

 

PETER LEMARC är en av de författare som kommer ut på förlaget under och efter sommaren. I Sångtexter 1986-2017 finns hans låtar att läsa i lugn och ro och förlora sig i och bli drabbad av - igen, denna gång utan musik - en resa i ett fantasifullt och poetiskt landskap. Förbeställ boken här på hemsidan. Den är tryckt och klar i månadsskiftet augusti/september och skickas hem till dig.

 

Det går också att förboka de båda romanerna Dit vägen bär av MARIE HEDEGÅRD och Vakten på Kynnefjäll av CHRISTER JOHANSSON.2019-04-03