Lindelöws Bokförlag

 

 

 

LINDELÖWS ger ut både skönlitteratur, biografier och faktaböcker. Även som pocket. Vi har låtit nyöversätta klassikerna Joseph Conrad och John Steinbeck, satsat på både nya och unga norska, danska och tyska författare. I webbförsäljningen väljer du bland över trehundra olika böcker. Under varje boktitel hittar du utförlig information. Beställer du en eller två böcker är det alltid portofritt. Billigare än här i webb-shopen hittar du inte böckerna.

 

TILL HÖGER en länk till förlagets egen bokklubb Folkboken, där får du erbjudanden en gång i kvartalet. Om du anmäler dig här på fliken BokStödet (=Folkboken) får du välja en gratisbok. Följ gärna förlaget på Facebook och Twitter, klicka då längst ner.


Strindbergsfejden

August Strindberg

Strindbergsfejden är fortfarande Sveriges mest hektiska kulturdebatt, mer än hundra år efter att den bröt ut 1910, två år innan upphovsmannen avled.

Pris: 190 :-


Anna och jag

Johan Werkmäster

I oktober 2013 avled Anna Werkmäster i cancer på ett hospice i Berlin. Hon blev 52 år. Hennes bror Johan har skrivit boken om henne.

Pris: 180 :-


Det sjunde året

Christer Johansson

Men Vincent började det sjunde året med ett återfall. Det var sju år efter att han hade bott på Kynnefjäll och vaktat mot nya borrningar.

Pris: 170 :-

Klassisk läsning under Corona

Lindelöws har under alla år lyft fram olika klassiska författare. Här under finns några av dessa. Den fysiska boken får vi hoppas står sig i den moderna konkurrensen. Under denna väldigt speciella tid med corona-virus som ett hot, med betydligt mer tid hemma, så finns den fysiska boken som en möjlighet. KARIN BOYE skrev noveller och romaner, flertalet av dessa uppmärksammas inte. Hennes dikter och förstås framtidsvisionen KALLOCAIN läses ständigt, men inte novellurvalet i SNÄCKORS SORL och de båda andra romanerna ASTARTE och KRIS.

 

JOSEPH CONRAD är en skrämmande njutning med sin roman MÖRKRETS HJÄRTA, här i nyöversättning av den nyss bortgångne Einar Heckscher

 

Han har också nyöversatt JOHN STEINBECKS roliga och engagerande roman DET STORA KALASET. Och uppföljaren EN UNDERBAR TORSDAG. Sedan nyöversatte Hans Berggren BUSS PÅ VILLOVÄGAR.

 

Upptäck gärna någon av de nya titlarna som presenteras på fliken till vänster, "Kommer snart". Två översatta romaner, en svensk, en tankebok, en om Svenska 70-talsmöbler och True crime.Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!