Lindelöws Bokförlag

 

 

Lindelöws har en allmän inriktning på utgivningen, antingen det gäller skönlitteratur, biografier eller faktaböcker. Pocket ges också ut, bland många andra Joseph Conrads klassiker "Mörkrets hjärta" och Karin Boyes "Kallocain". I webbförsäljningen väljer du snabbt och billigt bland ett hundratal författare. Under varje boktitel hittar du recensionscitat och ibland ett smakprov direkt ur boken. Beställer du en eller två böcker är det alltid portofritt.

 

Till höger en länk till förlagets egen bokklubb Folkboken, där får du erbjudanden en gång i kvartalet. För att få information om Lindelöws egen utgivning, gå med i BokStödet. Du börjar med en gratisbok. Följ gärna förlaget på Facebook och Twitter, klicka längst ner på sidan.


Helmers vals

Aino Trosell

Romanen handlar om Aino Trosells far som blev närmare 90 år. Hans liv speglar Sverige som ur fattigdom reste sig och blev ett välfärdsland.

Pris: 190 :-


33 1/3: Horses

Philip Shaw

När Patti Smith 1975 kommer med LP-skivan Horses är det pophistoriens absolut största debutalbum.

Pris: 180 :-


Cecilia är på väg

Christer Johansson

Olika livsval kommer att förändra livet för de båda huvudpersonerna i romanen på ett avgörande sätt.

Pris: 170 :-

Bok & Bibliotek 2016

Förlagets monter på Bok & Bibliotek i Göteborg den 22-25 september hittar du i B-hallen, gång 4. Där presenteras höstens fyra nyheter. Från i våras följer också vårens sex nyheter med till montern.Aino Trosell är en av nyheterna. Denna gång skriver hon inte sin släkts kvinnohistoria utan om sin far och om det Sverige som han upplevde förvandlades från fattig-Sverige till ett välfärdsland. Aino växte upp utanför Malung, i byn Tros, romanen har hon givit namnet Helmers vals.

 

Till bokmässan kommer förutom Aino Trosell också den schweiziska författaren Eugène. Hans seminarium heter Lost in translation? och romanen Ungdomens dal. En författare från Ljungskile, Christer Johansson, finns också i förlagets monter med sin relationsroman Cecilia är på väg. Och Marie Hedegård med sin debutroman Så nära barfota.

 

Denna höst påbörjas den nya serien 33 1/3, böcker som var och en handlar om en klassisk platta, ofta vinyl, oftast en artists mest uppmärksammade platta, och bakgrunden till dess tillkomst och mottagandet. Först ut är Patti Smith och hennes stilbildande debut Horses. Patti Smith kommer också till bokmässan i Göteborg. Senare i höst ges bok nummer två ut, Neil Youngs Harvest.Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!