Lindelöws Bokförlag

 

 

Lindelöws, ett göteborgsförlag där kvalitén är avgörande. Antingen det gäller skönlitteratur, biografier eller reportageböcker. Pocket ger också förlaget ut, till exempel Joseph Conrads klassiker "Mörkrets hjärta" och Matti Rönkäs Helsingfors-noir, "Med en mördares ansikte". I webbshop väljer du snabbt och billigt bland ett hundratal författare. Under varje boktitel hittar du recensionscitat och ibland ett smakprov direkt ur boken.

 

Till höger en länk till bokklubb Folkboken, där alltid nyheter presenteras fyra gånger om året. Mest förmånligt är det att gå med i BokStödet. Där berättar vi om det allra senaste. Vill du följa förlaget på Facebook eller Twitter så klicka längst ner på sidan.


Från nionde våning

Stig Johansson

En återkomst av författaren som skrev den kritikerrosade diktsamlingen, Den kapsejsade himlen.

Pris: 120 :-


Gulloutinen

Paul Frigyes

Först stoppades boken av Norstedts. Nu kommer den ut i sin pocketversion, med nya avslöjanden ur Jan Guillous brokiga liv.

Pris: 35 :-


Glasvingar

Nina Quist

Glasvingar är en samling dikter om kärlek. En kärlek som ömsom förför, ömsom förgör. Detta är en debutbok.

Pris: 120 :-

Från nionde våning

Utsikten från ett höghus, det kan stå som symbol för läsandet av skönlitteratur. Förhopningsvis blir man lite klokare. Får nya insikter och överraskningar. Om detta kombineras med det sköra och känsliga som fjärilen symboliserar, då blir det för bokläsaren också en inre resa. Två nya diktsamlingarna rymmer detta, Från nionde våning av Stig Johansson och Nina Quists Glasvingar.Dessa två diktsamlingar presenteras måndagen den 23 mars i Malmö, på Poeten på Hörnet. Stig Johansson som givit ut många böcker, med både "sticklingar" och dikter. Och Nina Quist som gör debut.

 

Lindelöws ger också ut ännu en bok av nobelpristagaren Heinrich Böll, denna gång hans mest populära noveller, med bland andra Doktor Murkes samlade tystnad. Samtidigt kommer i pocket den mest lästa av hans romaner, Katharina Blums förlorade heder, som också finns som film.

 

Missade du förra året att läsa biografin om Jan Guillou, tevesnackisen, av den självständige journalisten Paul Frigyes, så finns den nu i pocket - med nytt namn Guilloutinen.Titel, Författare, ISBN

Aktuella böcker och författare som engagerar. Pröva:

www.folkboken.se

Bästa sättet att ha

kontakt med Lindelöws.