Lindelöws Bokförlag

 

 

Lindelöws har en allmän inriktning på utgivningen, antingen det gäller skönlitteratur, biografier eller faktaböcker. Pocket ges också ut, bland många andra Joseph Conrads klassiker "Mörkrets hjärta" och Karin Boyes "Kallocain". I webbförsäljningen väljer du snabbt och billigt bland ett hundratal författare. Under varje boktitel hittar du recensionscitat och ibland ett smakprov direkt ur boken. Beställer du en eller två böcker är det alltid portofritt.

 

Till höger en länk till förlagets egen bokklubb Folkboken, där får du erbjudanden en gång i kvartalet. För att få information om Lindelöws egen utgivning, gå med i BokStödet. Du börjar med en gratisbok. Följ gärna förlaget på Facebook och Twitter, klicka längst ner på sidan.


David Bowie: Low

Hugo Wilcken

David Bowie gick bort i cancer den 10 januari 2016. Två dagar tidigare släppte han sitt sista album Blackstar. 2017 fyller Low 40 år.

Pris: 180 :-


Patti Smith: Horses

Philip Shaw

När Patti Smith 1975 kommer med LP-skivan Horses är det pophistoriens absolut största debutalbum.

Pris: 180 :-


Bob Dylan: Highway 61 Revisited

Mark Polizzotti

Bob Dylan är årets nobelpristagare i litteratur. En av hans absolut bästa skivor är denna, som ingick i den trilogi han spelade in på knappt ett år, 1965-66.

Pris: 180 :-

Nobelpriset i litteratur 2016

Nobelpriset i litteratur 2016 går till Bob Dylan. Det är många som är förvånade. Men det är också ett namn som många andra har haft förhoppningar om: Varför inte en musiker och textförfattare? Den och många av böckerna här, och inne på hemsidan om du surfar in, passar att lägga under granen. För en bokälskare kan det dessutom kännas som "julafton" många gånger under ett år.En av Bob Dylans hyllade skivor är Highway 61 Revisited från 1965. Då tog han med sig rockmusiker in i studion och spelade in dessa nio låtar, bland annat paradnumren "Like a Rolling Stone" och "Desolation Row". I serien 33 1/3 har musikskribenten Mark Polizzotti skrivit om denna platta. Aftonbladet utsåg under Nobeldagen albumet till Dylans bästa av alla hans drygt 60 som kommmit ut, bootlegs inräknat.

 

Förlaget har också givit ut andra böcker som lyfter fram just sångtexter, att dessa kan sägas vara so ren poesi. Och Sångpoesin har för första gången fått ett Nobelpris! Det är vi många som är glada för.

 

Ola Magnell diktar om vardagen, det blir till poesi och gör hans låttexter till något unikt. Alla dessa, hela hans låtkatalog, finns samlade i boken Ord & Inga visor. I Tomas Andersson Wij sjunger blues från Sverige, där skriver författaren om Tomas Andersson Wijs texter och berättar om att hans liv och erfarenheter gjort avtryck i poetiska låtar.

 

Bod Dylan är nummer tre i serien 33 1/3. Nummer fyra i serien är David Bowies Low. De två första böckerna knyter också an till texterna, men handlar också medmusikerna och den tid då plattorna spelades in: Patti Smiths Horses och Neil Youngs Harvest.Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!