Lindelöws Bokförlag

 

 

Lindelöws, där kvalité är viktigt. Antingen det gäller skönlitteratur, biografier eller reportageböcker. Pocket är också något som förlaget ger ut, där Joseph Conrads klassiker "Mörkrets hjärta" och Aino Trosells gastkramande "Krimineller" är två exempel. I vår egen webbshop köper du snabbt och billigt och väljer bland ett hundratal författare. Under varje boktitel hittar du recensionscitat och ibland ett smakprov direkt ur boken.

 

Till höger, en länk till vår egen bokklubb Folkboken, där presenteras även andra förlags nyheter. Vill du ha direktkontakt med Lindelöws, gå med i BokStödet. Där berättar vi om det allra senaste.


Jan Guillou - utifrån

Paul Frigyes

"Höjd över varje misstanke" ges i alla fall ut, nu med titeln: "Jan Guillou - utifrån". Vi lovar nytt material i upplaga 2.

Pris: 180 :-


Havet i gryningen

Margaret Mazzantini

En poetisk roman om händelser som förekommer i Nyheterna, båtflyktingar på Medelhavet.

Pris: 160 :-


Tomas Espedal

I steget, när man går till fots, väcks tankar, minnen, funderingar. Följ Tomas Espedals svindlande resa i romanen Gå.

Pris: 170 :-

Lindelöws ger ut boken som stoppades

Javisst, så är det att Lindelöws ger ut den bok om Jan Guillou som stoppades av Norstedts. Ugivning sker i maj. Ett nyskrivet kapitel tillkommer: "Därför stoppades boken". Bok 2 kommer att överraska med nytt material. Då som nu är författaren Paul Frigyes.Den italienska författaren Margaret Mazzantini har skrivit romanen Havet i gryningen om relationerna mellan Italien och Libyen. Anna Tullberg på Sveriges radio recenserade, "En poetisk och klar prosa fäster den brutala historien i mitt inre med vassa krokar." En annan skrev: "en bok som är viktigare än någonsin".

 

Charles Bukowski ges ut på Lindelöws Bokförlag. Nu är fotoboken Charles Bukowskis Los Angeles tryckt och klar. För 20 år sen, den 9 mars 1994, gick författaren bort, som blivit en klassiker. Jacob Härnqvist har besökt hans ruffiga kvarter i LA och pratat med människorna som bor där nu.

 

Den 21 maj är det dax för Krimineller II av Aino Trosell. Missa inte dessa nya inbudna kriminalnoveller.

 

I år satsar vi också på den norska författaren Tomas Espedal. För tredje gången är han nominerad av Norge till Nordiska rådets litteraturpris, med sin senaste roman Bergensare. Nomineringen avgörs i oktober. Men redan nu finns hans största succé . I höstas introducerade vi honom i Sverige med Mot konsten. Så här skrev en recensent om boken då: "Ljuvlig, ljuvlig, ljuvlig" - radions Kulturnytt

 

Vi introducerar också Edward Bunker, som suttit 25 år i amerikanska fängelser. Han var den yngsta fången på San Quentin. I höstas kom Pojkpokerblues. Senare den klassiska fängelseskildringen Djurfabriken där Jens Lapidus i förordet skriver: "Det är en värld där det bara finns våldsamma lösningar på konflikter."

 

 Titel, Författare, ISBN

Aktuella böcker och författare som engagerar. Pröva:

www.folkboken.se

Bästa sättet att ha

kontakt med Lindelöws.