Lindelöws Bokförlag

 

 

Lindelöws, ett göteborgsförlag där kvalitén är avgörande. Antingen det gäller skönlitteratur, biografier eller reportageböcker. Pocket ger också förlaget ut, till exempel Joseph Conrads klassiker "Mörkrets hjärta" och Matti Rönkäs Helsingfors-noir, "Med en mördares ansikte". I webbshop väljer du snabbt och billigt bland ett hundratal författare. Under varje boktitel hittar du recensionscitat och ibland ett smakprov direkt ur boken.

 

Till höger en länk till bokklubb Folkboken, där alltid nyheter presenteras fyra gånger om året. Mest förmånligt är det att gå med i BokStödet. Där berättar vi om det allra senaste.


Vänner långt borta

Matti Rönkä

Hittills är Matti Rönkä den enda finska författaren som fått pris för bästa nordiska deckare.

Pris: 170 :-


Bergensare

Tomas Espedal

Detta är Tomas Espedals tredje bok som nomineras till Nordiska rådets litteraturpris. Den 29 oktober avgörs det.

Pris: 170 :-


Jag söker en människa

Anders Wällhed

Det är snart tio år sedan Kent Andersson gick bort. Många minns honom, både publik och kollegor. Här tecknas ett porträtt av honom.

Pris: 190 :-

Nordiska rådets litteraturpris 2014

Onsdagen den 29 oktober avgörs vilken författare som får Nordiska rådets litteraturpris. 16 författare från åtta länder är nominerade, däribland Tomas Espedal från Norge med romanen Bergensare. Nyutgiven hos Lindelöws. Hans två tidigare nominerade romaner finns också utgivna på förlaget.Nu finns den, hos Lindelöws, boken om Jan Guillou. Det nyskrivna kapitlet berättar om hela processen från idé till färdig bok och om mediekarusellen kring utgivningen. Den författare som inte gav sig är Paul Frigyes.

 

Förlaget har också givit ut biografi om Kent Andersson, skriven av hans kollega och vän Anders Wällhed. "En bok som det är lätt att tycka om", står det i en recension. Regissören Niklas Hjulström sätter mycket stort värde på denna illustrerade tjocka bok i en annan recension.

 

Missa inte heller Krimineller II av Aino Trosell. Skrämmande och tankvärda berättelser. Titelnovellen i Min grav är din handlar om hedersrelaterat våld. "Mycket längre ifrån Stureplan kan man inte komma", skriver Lotta Olsson i Dagens Nyheter. Hennes Krimineller I finns också att beställa, i pocket. I förlagets satsning på finländaren Matti Rönkä så har han inte heller någon polis i huvudrollen, utan Viktor med ett ryskt förflutet. Hans nya kriminalroman Vänner långt borta är Glasnyckelvinnare.

 

En fotobok, Transit, med svartvita porträtt på resenärer hos Färtjänst. Ännu en ny fotobok finns, Charles Bukowskis Los Angeles. Jacob Härnqvist har besökt författarens ruffiga kvarter i LA och pratat med människorna som bor där.

 

 

 

 Titel, Författare, ISBN

Aktuella böcker och författare som engagerar. Pröva:

www.folkboken.se

Bästa sättet att ha

kontakt med Lindelöws.