Lindelöws Bokförlag

 

 

Lindelöws, ett göteborgsförlag där kvalitén är avgörande. Antingen det gäller skönlitteratur, biografier eller reportageböcker. Pocket ges också ut, till exempel Joseph Conrads klassiker "Mörkrets hjärta" och Matti Rönkäs Helsingfors-noir, "Med en mördares ansikte". I webbshop väljer du snabbt och billigt bland ett hundratal författare. Under varje boktitel hittar du recensionscitat och ibland ett smakprov direkt ur boken.

 

Till höger en länk till bokklubb Folkboken, där alltid nyheter presenteras fyra gånger om året. Mest förmånligt är det att gå med i BokStödet. Där berättar vi om det allra senaste. Vill du följa förlaget på Facebook eller Twitter så klicka längst ner på sidan.


Livets karusell

Carl-Einar Häckner

Regelbundet skriver Carl-Einar Häckner krönikor, ända sedan 1992. Detta är hans tredje samling.

Pris: 160 :-


Livet på teatern

Stig Hansén

Tio röster, tio profilstarka kvinnor som vigt sina liv åt teatern. Här intervjuade av författaren, dramatikern och journalisten Stig Hansén.

Pris: 160 :-


Ord och inga visor

Ola Magnell

Ola Magnell är en av de mest underfundiga sångpoeterna i Sverige. Hyllad av fans och kollegor. Med poetiska bilder och en egensinnig symbolvärld är han stilbildare.

Pris: 160 :-

Överraskande bra läsning - pröva du också!

Ola Magnell har samlat hela sin låtproduktion i en bok, Ord och inga visor. Den kommer snart ut, så förbeställ gärna boken här. En rockpoet som besitter ett eget låtuniversum.Tio starka kvinnoröster får chans att berätta länge och intensivt om att de vigt sina liv åt teatern. Tio intervjuer i boken Livet på teatern av författaren, dramatikern och journalisten Stig Hansén. Sydsvenskan presenterar boken på ett helt uppslag i papperstidningen. Dagens Nyheter och Göteborg-Posten ger också boken toppbetyg. Klicka dig vidare och läs recensionscitsten.

 

Ungdomsförfattaren Mats Berggren kommer med en vuxenbok efter många års uppehåll. Generation 55+ handlar om hans far, bror och han själv som författare. Efter novellsamlingen Truck stop, från 1999, ger David Ericsson ut 21 nya noveller. I hälften av dessa är handlingen från vägarna, fiken och lastbilsförarnas miljö ute i Europa. Läs de positiva recensionerna.

 

Två andra nykomlingar är krönikesamlingen av trollkarlen Carl-Einar Häckner och presentboken om Tomas Andersson Wij, där Richard Ohlsson skriver om rockpoetens 11 utgivna cd-skivor och Peter Eriksson tagit foton i denna stora och rikt illustrerade bok.

 

3 diktsamlingar har förlaget givit senaste året. Allt medan det blossat upp en debatt på kultursidorna om för lite poesiutgivning. Farhad Shakery, Nina Quist och Stig Johansson heter de 3 poeterna.

 

 Titel, Författare, ISBN

Aktuella böcker och författare som engagerar. Pröva:

www.folkboken.se

Bästa sättet att ha

kontakt med Lindelöws.