Lindelöws Bokförlag

 

 

Lindelöws, ett av Göteborgs äldsta bokförlag, som har en allmän inriktning på utgivningen, antingen det gäller skönlitteratur, biografier eller faktaböcker. Svenska författare eller översättningar. Pocket ges också ut, bland många andra Joseph Conrads klassiker "Mörkrets hjärta" och Karin Boyes "Kallocain". I webbförsäljningen väljer du snabbt och billigt bland ett hundratal författare. Under varje boktitel hittar du recensionscitat och ibland ett smakprov direkt ur boken. Beställer du en eller två böcker är det alltid portofritt.

 

Till höger en länk till förlagets egen bokklubb Folkboken, där just det urvalet böcker inte går att hitta billigare någon annanstans. För att få bästa möjliga information om Lindelöws egen utgivning, gå med i BokStödet. Följ gärna förlaget på Facebook och Twitter, klicka då längst ner på sidan.


Alice

Judith Hermann

Alice är huvudperson i alla fem berättelserna. Judith Hermann tillhör den unga generationens författare i Tyskland.

Pris: 190 :-


Fotbollen - vilken historia

Eduardo Galeano

Fotboll är både himmel och helvete, och för författaren Eduardo Galeanos är den också ett pågående mirakel. Han berättar sportens långa historia.

Pris: 120 :-


Ord och inga visor

Ola Magnell

Ola Magnell är en av de mest underfundiga sångpoeterna i Sverige. Hyllad av fans och kollegor. Med poetiska bilder och en egensinnig symbolvärld är han stilbildare.

Pris: 180 :-

MUSIK x 6

Förlaget satsar på musikböcker. Sedan tidigare har vi givit ut böcker om Cornelis, Mikael Wiehe och Tomas Andersson Wij. I vår kom Ola Magnells låtskatt. Efter sommaren påbörjas serien om rockens och popens största LP-skivor genom tiderna, serien 33 1/3, och först ut är Patti Smitts Horses och Neil Youngs Harvest.En av de bästa fängelseskildringar som skrivits, av en som suttit inne på San Quentin. Han skrev till slut sju böcker, Edward Bunker, där Djurfabriken har blivit en klassiker. Jens Lapidus skriver i förordet: "I Djurfabriken börjar Edward Bunker där de flesta andra kriminalromaner slutar."

 

Einar Heckscher har översatt ytterligare en av Charles Bukowskis diktsamlingar: Kärlek är en hund från helvetet. Den kom till samtidigt som han skrev på romanen Women.

 

I den unga tyska generationen är Judith Hermann en av de mest uppmärksammade. Här en nyöversatt bok av henne, Alice, med ett sammanhållande tema kring förlust och avsked. Läs ett utdrag ur DN Kulturs:s recension. Och också på Svenska Dagbladets kultursida.

 

För första gången på svenska, en uppskattad norsk författare, Kristine Næss. Så här står det i recensionen i Svenska Dagbladet den 9 mars: "Scenariot känns igen både från verklighetens nyhetssändningar och filmad fiktion: västklädda frivilliga letande i terrängen, surrande polishelikoptrar, presskonferenser och en mängd frågor, teorier och spekulationer. Någon har försvunnit, kanske har det begåtts ett brott som man helst inte vill tänka på? Inledningen till Kristine Næss roman Bara en människa börjar med just en sådan scen. Den 12-åriga Emelie har försvunnit och Bea Britts stora hus med vildvuxen skogstomt befinner sig mitt i letandet."

 

HÖSTEN 2016: Sju nya utgivningar väntar, du hittar dessa på KOMMER SNART, på länken till vänster.

 Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!