Lindelöws Bokförlag

 

 

Lindelöws, ett göteborgsförlag där kvalitén är avgörande. Antingen det gäller skönlitteratur, biografier eller reportageböcker. Pocket ger också förlaget ut, till exempel Joseph Conrads klassiker "Mörkrets hjärta" och Matti Rönkäs Helsingfors-noir, "Med en mördares ansikte". I webbshop väljer du snabbt och billigt bland ett hundratal författare. Under varje boktitel hittar du recensionscitat och ibland ett smakprov direkt ur boken.

 

Till höger en länk till bokklubb Folkboken, där alltid nyheter presenteras fyra gånger om året. Mest förmånligt är det att gå med i BokStödet. Där berättar vi om det allra senaste. Vill du följa förlaget på Facebook eller Twitter så klicka längst ner på sidan.


Tomas Andersson Wij sjunger blues från Sverige

Richard Ohlsson

En närlyssning av Tomas Andersson Wijs elva cd-skivor och aktuella konsertfoton ger ett närgånget porträtt av rockpoeten.

Pris: 210 :-


Journalister på besök

Charles Bukowski

En bok som punkterar fördomarna om Charles Bukowski. Han var ingen dirty man och suput - inte bara.

Pris: 170 :-


Vad skulle vi göra om vi inte var rädda?

David Ericsson

David Ericsson, författare och långtradarchaufför, är tillbaka med nya noveller efter "Truck stop".

Pris: 150 :-

Sommar - varför inte en pocketbok?

18 intervjuer med Charles Bukowski från det att han var okänd 1963 till året innan han dog 1993, 74 år gammal och då en myt, med en författarkarriär bakom sig och sambo, fin villa och swimmingpool i San Pedro. Läs boken Journalister på besök. Vad dom än säger, även på Aftonbladets kulturredaktion, så går det att komma under skinnet på Charles Bukowski, förbi hans akne och böckernas text. Myten bli här icke-myt! Det gäller att läsa långsamt och mellan raderna, och öva upp sin blick för det som finns under ytan.Det går att förbeställa böcker, klicka då till vänster, "Kommer snart". Då skickas boken hem så fort den är tryckt och färdig. Nu hittar du musikboken i fyrfärg där, om rockpoeten Tomas Andersson Wij, och även den prisbelönade ungdomsförfattaren Mats Berggrens som nu skrivit en vuxenroman i dokumentärgenren.

 

Efter novellsamlingen Truck stop, från 1999, ger David Ericsson ut 21 nya noveller. I hälften av dessa är handlingen från vägarna, fiken och lastbilsförarnas miljö ute i Europa. Läs de positiva recensionerna.

 

Lindelöws kommer med ännu en bok av nobelpristagaren Heinrich Böll, denna gång hans mest populära noveller, med bland andra Doktor Murkes samlade tystnad. Samtidigt i pocket, den mest lästa av hans romaner, Katharina Blums förlorade heder. Günter Grasss, också nobelpristagare, som avled i april finns på förlaget, med ett urval dikter i Mässingsmusik. Eduardo Galeano, en av latinamerikas största författare, som avled samma dag finns på förlaget med två titlar.

 

Köp med dig en billig pocketbok i SOMMAR. Eller en roman om ett politiskt brännande ämne, Havet i gryningen, om båtflyktingar på Medlehavet, eller inbördeskriget fasor i Cellon i Sarajevo. Eller om det forna Jugoslavien och folkmordet i Srebreniva, i Tommy Randers thriller Över gränsen.Titel, Författare, ISBN

Aktuella böcker och författare som engagerar. Pröva:

www.folkboken.se

Bästa sättet att ha

kontakt med Lindelöws.