Lindelöws Bokförlag

 

 

 

LINDELÖWS ger ut både skönlitteratur, biografier och faktaböcker. Även som pocket. Vi har låtit nyöversätta klassikerna Joseph Conrad och John Steinbeck, satsat på både nya och unga norska, danska och tyska författare. I webbförsäljningen väljer du bland över trehundra olika böcker. Under varje boktitel hittar du utförlig information. Beställer du en eller två böcker är det alltid portofritt. Billigare än här i webb-shopen hittar du inte böckerna.

 

TILL HÖGER en länk till förlagets egen bokklubb Folkboken, där får du erbjudanden en gång i kvartalet. Om du anmäler dig här på fliken BokStödet (=Folkboken) får du välja en gratisbok. Följ gärna förlaget på Facebook och Twitter, klicka då längst ner.


Om Vinga, Pampas och lite till

Evert Taube

Nationalskalden har själv berättat om sin ungdomstid innan han slog igenom som vissångare. Hans självbiografi är utspridd i flera olika böcker.

Pris: 90 :-


Dagarna rusar iväg som ... (pocket)

Charles Bukowski

92 dikter från små stenciltidningar som gavs ut på 1960-talet i trakten av Los Angeles.

Pris: 90 :-


Svenska 70-talsmöbler

Andreas Siesing

Detta är författarens andra referensverk om Svenska möbler och design.

Pris: 360 :-

Läsning som inte lämnar dig en lugn stund

Erich Maria Remarque skrev inte bara På västfrontet intet nytt. Han annan av hans viktiga och spännande böcker är Natt i Lissabon, om tyskar som flydde undan Hitlers regim från 1933 och framåt, också under andra världskriget. Då blev just Lissabon den sista hamnen och möjligheten att fly Europa. Finns nu i reviderad översättning och med nytt förord.Boken som tidskriften FORM recenserade med orden: "Mäktig nostalgitripp". Designboken - Svenska 70-talsmöbler - unik, fylld med färgbilder och överraskande information om decenniets svenska möbelkonst. 

       

Tre pocketböcker att hålla ögonen på, den ena den unge Evert Taube, den andra av den tyska nobelpristagaren Heinrich Böll och så Charles Bukowskis mest lästa diktsamling. 

   

TILLBAKABLICK:

Hanna Wallensteen gjorde ett uppmärksammat Sommarprogram där om myntade ordet "minoritetsstress". Hon är adopterad från Etiopien, och en av 44 som skrev noveller och självbiografiska berättelser i antologin Det Nya Landet. Där medverkade också 12 bildkonstnärer. Hannas bidrag kallade hon "En svensk folksaga", om smygande rasism i vardagen. Du hittar denna och över tre hundra andra bokutgivningar här. 

Kjell Eriksson: Han kommer ut med sin 13:de kriminalroman om Ann Lindell i höst. Den första gav vi ut och den fick pris för Årets bästa debutdeckare. Du hittar den här, Den upplysta stigen, plus hans två först utgivna romaner.

Helle Helle har flera gånger blivit nominerad till Nordiska rådets litteraturpris. Hennes mest kända roman är Rödby-Puttgarden, en av fyra romaner som kommit ut på Lindelöws.

Gun Ninnisdotter gav ut sju böcker på Lindelöws på 1990-talet. Hon var en människa att djupt beundra. Hennes sista roman Fossilia är full av poetiska vändningar - om mötet med terapi.

Agnar Lirhus skrev en roman - Skogen är grön - om Filip som kör långfärdsbuss till Berlin.

Charles Bukowski i närbild, när han tog emot 18 stycken olika journalister mellan åren 1963 och 1993. Ronnie Haag har också tecknat ett uttömmande porträtt av honom i sin biografi.

Erik Johansson hade ett alterego och det var Tok-Alfred, som sedan blev namnet på hans teaterpjäs på Folkteatern i Göteborg. 

Paul Frigyes skrev biografin om Jan Guillou, den han ville skriva själv, och sätta agendan själv. När Pauls biografi var tryckt makulerades alla 5.000 exemplaren av Norstedts. Guillou tyckte att hans livsberättelse hade två fel. Och så trycktes Pauls ord igen och den gavs ut på Lindelöws.

Aino Trosell är en av de författare som Lindelöws bokförlag givit ut mest böcker av. Senast var det Helmers vals. Tack Aino och alla läsare!Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Gå in på BOKSTÖDET här på förlagets hemsida.

 

Mer information om förlagets egen bokklubb.Titta in på:

www.folkboken.se

Om du vill skicka in ett MANUS, gå in på fliken "Om förlaget" ovan och läsa mer.