Lindelöws Bokförlag

 

 

Lindelöws, ett göteborgsförlag där kvalitén är avgörande. Antingen det gäller skönlitteratur, biografier eller reportageböcker. Pocket ger också förlaget ut, till exempel Joseph Conrads klassiker "Mörkrets hjärta" och Matti Rönkäs Helsingfors-noir, "Med en mördares ansikte". I webbshop väljer du snabbt och billigt bland ett hundratal författare. Under varje boktitel hittar du recensionscitat och ibland ett smakprov direkt ur boken.

 

Till höger en länk till bokklubb Folkboken, där alltid nyheter presenteras fyra gånger om året. Mest förmånligt är det att gå med i BokStödet. Där berättar vi om det allra senaste. Vill du följa förlaget på Facebook eller Twitter så klicka längst ner på sidan.


Vad skulle vi göra om vi inte var rädda?

David Ericsson

David Ericsson, författare och långtradarchaufför, är tillbaka med nya noveller efter "Truck stop".

Pris: 150 :-


Journalister på besök

Charles Bukowski

En bok som punkterar fördomarna om Charles Bukowski. Han var ingen dirty man och suput - inte bara.

Pris: 170 :-


Katharina Blums förlorade heder (p)

Heinrich Böll

En klassiker, nobelpristagarens Heinrich Bölls mest lästa och filmatiserade roman, om ett offer i skuggan av terrorismen.

Pris: 25 :-

Det går att förbeställa böcker

Det går att förbeställa böcker, läs då till vänster, "Kommer snart". Då skickas boken hem så fort den är tryckt och färdig. Nu går det att göra så med musikboken i fyrfärg, om rockpoeten Tomas Andersson Wij, och med den prisbelönade ungdomsförfattaren Mats Berggrens som nu också skrivit en vuxenroman, i dokumentärgenren.Efter novellsamlingen Truck stop, från 1999, ger David Ericsson ut 21 nya noveller. I hälften av dessa är handlingen från vägarna, fiken och lastbilsförarnas miljö ute i Europa. Läs de positiva recensionerna. Och så en helt ny bok av Charles Bukowski, inte tidigare utgiven.

 

En ny skröna från Björn Lundén, Fader saknad, denna gång från Rwanda.

 

Lindelöws kommer med ännu en bok av nobelpristagaren Heinrich Böll, denna gång hans mest populära noveller, med bland andra Doktor Murkes samlade tystnad. Samtidigt i pocket, den mest lästa av hans romaner, Katharina Blums förlorade heder. Günter Grasss, också nobelpristagare, som avled i april finns på förlaget, med ett urval dikter i Mässingsmusik. Eduardo Galeano, en av latinamerikas största författare, som avled samma dag finns på förlaget med två titlar.

 

Köp med dig en billig pocketbok i SOMMAR. Eller en roman om ett politiskt brännande ämne, Havet i gryningen, om båtflyktingar på Medlehavet, eller inbördeskriget fasor i Cellon i Sarajevo.Titel, Författare, ISBN

Aktuella böcker och författare som engagerar. Pröva:

www.folkboken.se

Bästa sättet att ha

kontakt med Lindelöws.