Lindelöws Bokförlag

 

 

Lindelöws, ett göteborgsförlag där kvalitén är avgörande. Antingen det gäller skönlitteratur, biografier eller reportageböcker. Pocket ges också ut, till exempel Joseph Conrads klassiker "Mörkrets hjärta" och Matti Rönkäs Helsingfors-noir, "Med en mördares ansikte". I webbshop väljer du snabbt och billigt bland ett hundratal författare. Under varje boktitel hittar du recensionscitat och ibland ett smakprov direkt ur boken.

 

Till höger en länk till bokklubb Folkboken, där alltid nyheter presenteras fyra gånger om året. Mest förmånligt är det att gå med i BokStödet. Där berättar vi om det allra senaste. Vill du följa förlaget på Facebook eller Twitter så klicka längst ner på sidan.


Tomas Andersson Wij sjunger blues från Sverige

Richard Ohlsson

En närlyssning av Tomas Andersson Wijs elva cd-skivor och aktuella konsertfoton ger ett närgånget porträtt av rockpoeten.

Pris: 210 :-


Livet på teatern

Stig Hansén

Tio röster, tio profilstarka kvinnor som vigt sina liv åt teatern. Här intervjuade av författaren, dramatikern och journalisten Stig Hansén.

Pris: 160 :-


Livets karusell

Carl-Einar Häckner

Regelbundet skriver Carl-Einar Häckner krönikor, ända sedan 1992. Detta är hans tredje samling.

Pris: 160 :-

Bokhösten inbjuder till läsning

Tio starka kvinnoröster får chans att berätta länge och intensivt om att de vigt sina liv åt teatern. Tio intervjuer i boken Livet på teatern av författaren, dramatikern och journalisten Stig Hansén.Två andra nykomlingar i höst är krönikesamlingen av trollkarlen Carl-Einar Häckner och presentboken om Tomas Andersson Wij, där Richard Ohlsson skriver om rockpoetens 11 utgivna cd-skivor och Peter Eriksson tagit foton i denna rikt illustrerade bok.

 

Ungdomsförfattaren Mats Berggren kommer med en vuxenbok efter många års uppehåll. Generation 55+ handlar om honom själv som medelålders. Efter novellsamlingen Truck stop, från 1999, ger David Ericsson ut 21 nya noveller. I hälften av dessa är handlingen från vägarna, fiken och lastbilsförarnas miljö ute i Europa. Läs de positiva recensionerna.

 

3 diktsamlingar har förlaget givit ut i år. Allt medan det blossat upp en debatt på kultursidorna om för lite poesiutgivning. Farhad Shakery, Nina Quist och Stig Johansson heter de 3 poeterna.

 

Ett politiskt högaktuellt debattämne, Havet i gryningen, om båtflyktingar på Medlehavet. Lampedusa står i centrum i denna starkt berörande roman. Libyen och Italien har en lång historia ihop.

 

 Titel, Författare, ISBN

Aktuella böcker och författare som engagerar. Pröva:

www.folkboken.se

Bästa sättet att ha

kontakt med Lindelöws.