Lindelöws Bokförlag

 

 

Lindelöws, ett av Göteborgs äldsta bokförlag, som trots placeringen har en allmän inriktning på utgivningen. Antingen det gäller skönlitteratur, biografier eller faktaböcker. Svenska författare eller översättningar. Pocket ges också ut, bland många andra Joseph Conrads klassiker "Mörkrets hjärta" och Karin Boyes "Kallocain". I webbförsäljningen väljer du snabbt och billigt bland ett hundratal författare. Under varje boktitel hittar du recensionscitat och ibland ett smakprov direkt ur boken. Beställer du en eller två böcker är det alltid portofritt.

 

Till höger en länk till förlagets egen bokklubb Folkboken, där just det urvalet böcker inte går att hitta billigare någon annanstans. För att få bästa möjliga information om Lindelöws egen utgivning, gå med i BokStödet. Följ gärna förlaget på Facebook och Twitter, klicka då längst ner på sidan.


Så nära barfota

Marie Hedegård

När tryggheten i tillvaron försvinner är frågan – hur faller man? Ellen i "Så nära barfota" hittar svar för att komma tillbaka, på landsbygden i Ghana.

Pris: 190 :-


Djurfabriken

Edward Bunker

Alexander Solsjenitsyn skrev sin fånglägerskildring från Sovjet, och Edward Bunker skrev sin från USA.

Pris: 190 :-


Ord och inga visor

Ola Magnell

Ola Magnell är en av de mest underfundiga sångpoeterna i Sverige. Hyllad av fans och kollegor. Med poetiska bilder och en egensinnig symbolvärld är han stilbildare.

Pris: 180 :-

MUSIK x 6

Förlaget satsar på musikböcker. Sedan tidigare har vi givit ut böcker om Cornelis, Mikael Wiehe och Tomas Andersson Wij. I vår kom Ola Magnells låtskatt i boken Ord och inga visor. Efter sommaren påbörjas serien om klassiska LP-skivor, serien 33 1/3, och först ut är Patti Smitts Horses och Neil Youngs Harvest.En av de bästa fängelseskildringar som skrivits, av en som suttit inne på San Quentin. Han skrev till slut sju böcker, Edward Bunker, där Djurfabriken har blivit en klassiker. Jens Lapidus skriver i förordet: "I Djurfabriken börjar Edward Bunker där de flesta andra kriminalromaner slutar."

 

En debutroman är alledels nyutkommen, Så nära barfota av Marie Hedegård, där handlingen är förlagd både till Stockholm och Ghana. Det är en roman om huvudpersonen Ellen som får helt nya stärkande erfarenheter i en afrikansk by.

 

För första gången på svenska, en uppskattad norsk författare, Kristine Næss. Så här står det i recensionen i Svenska Dagbladet den 9 mars: "Scenariot känns igen både från verklighetens nyhetssändningar och filmad fiktion: västklädda frivilliga letande i terrängen, surrande polishelikoptrar, presskonferenser och en mängd frågor, teorier och spekulationer. Någon har försvunnit, kanske har det begåtts ett brott som man helst inte vill tänka på? Inledningen till Kristine Næss roman Bara en människa börjar med just en sådan scen. Den 12-åriga Emelie har försvunnit och Bea Britts stora hus med vildvuxen skogstomt befinner sig mitt i letandet."

 

Och alltid PORTOFRITT om du köper en eller två böcker samtidigt.Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!