Lindelöws Bokförlag

 

 

Lindelöws, ett göteborgsförlag där kvalitén är avgörande. Antingen det gäller skönlitteratur, biografier eller reportageböcker. Pocket ges också ut, till exempel Joseph Conrads klassiker "Mörkrets hjärta" och Matti Rönkäs Helsingfors-noir, "Med en mördares ansikte". I webbshop väljer du snabbt och billigt bland ett hundratal författare. Under varje boktitel hittar du recensionscitat och ibland ett smakprov direkt ur boken.

 

Till höger en länk till bokklubb Folkboken, där alltid nyheter presenteras fyra gånger om året. Mest förmånligt är det att gå med i BokStödet. Där berättar vi om det allra senaste. Vill du följa förlaget på Facebook eller Twitter så klicka längst ner på sidan.


Havet i gryningen

Margaret Mazzantini

Lampedusa har en huvudroll i den här romanen. Båtflyktingar förliser i havet mellan Libyen och Italien. Författaren är italienska.

Pris: 70 :-


Från förort till framgång

Annika Rusko Andersson

Förorten har ett oförtjänt dåligt rykte. Det vill den här boken med 26 skilda röster motarbeta. Men utan att blunda för problemen.

Pris: 90 :-


Det nya landet

Fateme Behros

Mer än en och en halv miljon människor i Sverige är födda utomlands eller har minst en förälder född i ett annat land.

Pris: 90 :-

Lindelöws - Ett bokförlag för flyktingar

Det finns ett tema som går långt tillbaka i förlagets historia - och det handlar om FLYKTINGAR. 1998 kom till exempel Det nya landet, där 44 författare som invandrat till Sverige berättar i prosa och poesi om sina öden. Boken är också illustrerad av 12 konstnärer som också har samma bakgrund.För inte länge sedan kom romanen Havet i gryningen. Där fokuserar den italienska författarinnan på flyktingars öde på Medelhavet, i sin desperation att nå fram till ön Lampedosa. Romanen gör också tillbakablickar på Libyens och Italiens relationer under 1900-talet, där diktatorn Mussolini kolonialiserade Libyen med hantverkare och jordbrukare. 1969 skickade diktatorn Gaddafi tillbaka de inflyttade italienarna.

 

Avlägsenhetens strängar är en helt ny diktsamling av en kurdisk poet bosatt i Uppsala. Diktsamlingarna av René Vázquez Díaz, Rawia Morra, Victor Rojas och Rafik Saber är också exempel på böcker som kommit ut på Lindelöws Bokförlag.

 

I Gömmarna berättar Ingrid Segerstedt Wiberg om sitt livslånga engagemang för flytingar. Från förort till framgång publiceras många intervjuer om att mycket är möjligt. I De många kulturernas betydelse så lyfter boken fram lyckade exempel på integration.

 

Förutom dessa titlar på förlagets startsida så finns det fler böcker på TEMAT FLYKTING under fliken REA, som du hittar till vänster.Titel, Författare, ISBN

Aktuella böcker och författare som engagerar. Pröva:

www.folkboken.se

Bästa sättet att ha

kontakt med Lindelöws.