Lindelöws Bokförlag

 

 

Lindelöws, ett av Göteborgs äldsta bokförlag, som har en allmän inriktning på utgivningen, antingen det gäller skönlitteratur, biografier eller faktaböcker. Svenska författare eller översättningar. Pocket ges också ut, bland många andra Joseph Conrads klassiker "Mörkrets hjärta" och Karin Boyes "Kallocain". I webbförsäljningen väljer du snabbt och billigt bland ett hundratal författare. Under varje boktitel hittar du recensionscitat och ibland ett smakprov direkt ur boken. Beställer du en eller två böcker är det alltid portofritt.

 

Till höger en länk till förlagets egen bokklubb Folkboken, där just det urvalet böcker inte går att hitta billigare någon annanstans. För att få bästa möjliga information om Lindelöws egen utgivning, gå med i BokStödet. Följ gärna förlaget på Facebook och Twitter, klicka då längst ner på sidan.


Kärlek är en hund från helvetet

Charles Bukowski

Här en av Charles Bukowskis mest hyllade diktsamlingar. Nu för första gången på svenska, tack vare översättaren Einar Heckscher.

Pris: 190 :-


Kvinnor

Charles Bukowski

Henry Chinaski, Charles Bukowskis alter ego, är några år över 50 och han lever som författare - och efter sitt ordspråk: "Stick med min tjej, men låt min bil vara."

Pris: 55 :-


Ord och inga visor

Ola Magnell

Ola Magnell är en av de mest underfundiga sångpoeterna i Sverige. Hyllad av fans och kollegor. Med poetiska bilder och en egensinnig symbolvärld är han stilbildare.

Pris: 180 :-

Charles Bukowski

Förlaget satsar på musikböcker. Sedan tidigare har vi givit ut böcker om Cornelis, Mikael Wiehe och Tomas Andersson Wij. I vår kom Ola Magnells låtskatt. Efter sommaren påbörjas serien om rockens och popens största LP-skivor genom tiderna, serien 33 1/3, och först ut är Patti Smitts Horses och Neil Youngs Harvest.Einar Heckscher har översatt ytterligare en av Charles Bukowskis diktsamlingar: Kärlek är en hund från helvetet. Den kom till samtidigt som han skrev på romanen Women. Vi började återutge Charles Bukowskis böcker 2004, och fortsätter med det ... Denna oefterhärmlige underground-KLASSIKER. Svenska Dagbladet har en helsida lördagen den 13 augusti 2016, om den senaste diktsamlingen.

 

En av de bästa fängelseskildringar som skrivits, av en som suttit inne på San Quentin. Han skrev till slut sju böcker, Edward Bunker, där Djurfabriken har blivit en klassiker. Jens Lapidus skriver i förordet: "I Djurfabriken börjar Edward Bunker där de flesta andra kriminalromaner slutar."

 

I den unga tyska generationen är Judith Hermann en av de mest uppmärksammade. Här en nyöversatt bok av henne, Alice, med ett sammanhållande tema kring förlust och avsked. Läs ett utdrag ur DN Kulturs:s recension. Och också på Svenska Dagbladets kultursida.

 

En relationsroman, Cecilia är på väg av Christer Johansson är just utgiven.

 

HÖSTEN 2016: Fem nya utgivningar väntar, du hittar dessa på KOMMER SNART, på länken till vänster.

 Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!