Lindelöws Bokförlag

 

 

Lindelöws, ett göteborgsförlag där kvalitén är avgörande. Antingen det gäller skönlitteratur, biografier eller reportageböcker. Pocket ger också förlaget ut, till exempel Joseph Conrads klassiker "Mörkrets hjärta" och Matti Rönkäs Helsingfors-noir, "Med en mördares ansikte". I webbshop väljer du snabbt och billigt bland ett hundratal författare. Under varje boktitel hittar du recensionscitat och ibland ett smakprov direkt ur boken.

 

Till höger en länk till bokklubb Folkboken, där alltid nyheter presenteras fyra gånger om året. Mest förmånligt är det att gå med i BokStödet. Där berättar vi om det allra senaste.


De blöta apornas armé

Henrik Wallgren

Henrik Wallgrens tankar utmanar fördomar och trender, gång på gång, år efter år.

Pris: 160 :-


Jan Guillou - utifrån

Paul Frigyes

Biografin "Jan Guillou - utifrån" är en utökad upplaga, jämfört med boken som stoppades i januari. Nytt kapitel om hur boken kom till.

Pris: 170 :-


En skymt av paradiset

Björn Lundén

Ett lutande kyrktorn i Norrlands inland kommer i de stora mediernas blickpunkt.

Pris: 170 :-

Julklappsböcker

Här finns böcker i många genrer. Surfar du runt hittar du säkert något som passar som julklapp. Kriminallitteratur, romaner, fotoböcker, biografier, kåserier eller en pocket.Kåserisamlingen De blöta apornas armé är rolig och utmanande. Henrik Wallgren skrev dessa 70 kåserier i Göteborgs-Posten under åtta års tid, den sista i nu i maj. På måndag 8 dec kl 20 blir det Releaseparty på Folkteatern i Göteborg.

 

Björn Lundéns första roman på svenska är En skymt av paradiset. Han är känd för alla de ekonomiböcker han skrivit, som är till hjälp för många småföretagare. Hans roliga och tankvärda skröna utspelar sig i en by nära Näsviken där han bor.

 

Vid sidan av den första biografin om skådespelaren Kent Andersson finns en av årets mest omtalade biografier som ett julklappstips, Jan Guillou - Utifrån.

 

Kriminallitteratur passar lediga dagar, Aino Trosells Min grav är din, och finsk noir av Matti Rönkä, Vänner långt borta. Två fotoböcker har kommit ut under året, en från arbetsplatsen färdtjänst, Transit, och en annan om Charles Bukowskis hemmiljö i Los Angeles. Ja, det skulle gå att räkna upp fler böcker som är aktuella, och en ännu längre lista om det gällde att prata bra böcker ...Titel, Författare, ISBN

Aktuella böcker och författare som engagerar. Pröva:

www.folkboken.se

Bästa sättet att ha

kontakt med Lindelöws.