Lindelöws Bokförlag

 

 

 

LINDELÖWS ger ut både skönlitteratur, biografier och faktaböcker. Även som pocket. Vi har låtit nyöversätta klassikerna Joseph Conrad och John Steinbeck, satsat på både nya och unga norska, danska och tyska författare. I webbförsäljningen väljer du bland ett hundratal författare. Under varje boktitel hittar du utförlig information. Beställer du en eller två böcker är det alltid portofritt. Billigare än här i webb-shopen hittar du inte böckerna.

 

TILL HÖGER en länk till förlagets egen bokklubb Folkboken, där får du erbjudanden en gång i kvartalet. För att få specialerbjudanden till Lindelöws egen utgivning gå du med i BokStödet. Det börjar med en gratisbok. Följ gärna förlaget på Facebook och Twitter, klicka då längst ner.


Modersgölen

Petra Revenue

Dramatikern, manusförfattaren och regissören Petra Revenue ger ut sin nya psykologiska roman i genren LOW FANTASY.

Pris: 190 :-


Sju nätter

Simon Strauss

29-åriga SIMON STRAUSS har med sin debutroman Sieben Nächte – SJU NÄTTER – fått stor uppmärksamhet hos de tyska kritikerna.

Pris: 180 :-


Märkta kort (pocket)

Charles Bukowski

"I Bukowskis noveller gömmer sig ofta ett ursinnigt och ibland rent förtvivlat medlidande." Ur Einar Heckschers förord.

Pris: 70 :-

Bokvåren 2019

Då inleds 2019 med flera nya böcker, av Petra Revenue, Sofi Jansson och Kristian Lundberg. Sedan finns ju också klassiska böcker i utgivningen som är nog så aktuella även om året är 2019. Till exempel Kallocain och Mörkrets hjärta.

GRATTIS MATS BERGGREN! Du har fått Ivar Lo-priset 2019, med utdelning den 23 februari, för hela ditt författarskap, och där ingår ju flera prisbelönade ungdomsromaner. En av böckerna som nämns i motiveringen är din senaste vuxenbok, självbiografin Vindsröjning. Än en gång ett STORT grattis till en av Sveriges finaste litteraturpriser.

 

PETRA REVENUE hade boksläpp onsdagen den 30 januari kl 18 på Litteraturhuset vid Järntorget i Göteborg. Hennes nya roman Mödersgölen handlar om erotik, moderskap, kvinnlig ondska och magi. Du som missade boken på BOKSLÄPPET, då finns den här att beställa istället.

 

JILA MOSSAED har blivit invald i Svenska Akademin. Hon är författare bosatt i Göteborg och kom som flykting till Sverige på 80-talet. Efter några år skrev hon på svenska. I antologin DET NYA LANDET finns en novell av henne, som hon kallar Ishtar. Antologin gavs ut på Lindelöws 1998 och kan beställas här på hemsidan.

 

SIMON STRAUSS, som debuterar med Sju nätter. Han intervjuades i svt:s BABEL i november. ROSKVA KORITZINSKY är också aktuell med sin från norska översatta novellsamling Jag har ännu inte sett världen. Den nominerades i fjol till Nordiska rådets litteraturpris. Författaren gästar i mars Åmåls novellfestival och Umeås Litt.fest.Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!