Lindelöws Bokförlag

 

 

Lindelöws, ett göteborgsförlag där kvalitén är avgörande. Antingen det gäller skönlitteratur, biografier eller reportageböcker. Pocket ger också förlaget ut, till exempel Joseph Conrads klassiker "Mörkrets hjärta" och Matti Rönkäs Helsingfors-noir, "Med en mördares ansikte". I webbshop väljer du snabbt och billigt bland ett hundratal författare. Under varje boktitel hittar du recensionscitat och ibland ett smakprov direkt ur boken.

 

Till höger en länk till bokklubb Folkboken, där alltid nyheter presenteras fyra gånger om året. Mest förmånligt är det att gå med i BokStödet. Där berättar vi om det allra senaste. Vill du följa förlaget på Facebook eller Twitter så klicka längst ner på sidan.


Journalister på besök

Charles Bukowski

En bok som punkterar fördomarna om Charles Bukowski. Han var ingen dirty man och suput - inte bara.

Pris: 170 :-


Doktor Murkes samlade tystnad

Heinrich Böll

I tolv noveller berättar Heinrich Böll om efterkrigstidens Västtyskland. Berättelsernas kännetecken är satiren.

Pris: 170 :-


Vad skulle vi göra om vi inte var rädda?

David Ericsson

David Ericsson, författare och långtradarchaufför, är tillbaka med nya noveller efter "Truck stop".

Pris: 150 :-

Ut i Europa

Efter Truck stop, från 1999, ger David Ericsson nu ut 21 nya noveller. I hälten av dessa är handlingen från vägarna, fiken och lastbilsförarnas miljö ute i Europa. Läs citat ur recensionerna. Och så en helt ny bok av Charles Bukowski, inte tidigare utgiven.Utsikten från ett höghus, det kan stå som symbol för läsandet av skönlitteratur: att få nya insikter och bli överraskad. Om detta lever sida vid sida med det sköra och känsliga som fjärilen symboliserar, då blir det för bokläsaren också en inre resa. Två nya diktsamlingarna rymmer detta, Från nionde våning av Stig Johansson och Nina Quists Glasvingar. Spännande recensioner om de två diktsamlingarna.

 

Lindelöws ger också ut ännu en bok av nobelpristagaren Heinrich Böll, denna gång hans mest populära noveller, med bland andra Doktor Murkes samlade tystnad. Samtidigt i pocket, den mest lästa av hans romaner, Katharina Blums förlorade heder. Günter Grasss, också nobelpristagare, som avled nu i april finns på förlaget, med ett urval dikter i Mässingsmusik. Eduardo Galeano, en av latinamerikas största författare, som avled samma dag finns på förlaget med två titlar.

 

Missade du förra året att läsa biografin om Jan Guillou, tv-snackisen, av den omutlige journalisten Paul Frigyes, så finns alla hans intryck nu i pocket - med nytt namn Guilloutinen.Titel, Författare, ISBN

Aktuella böcker och författare som engagerar. Pröva:

www.folkboken.se

Bästa sättet att ha

kontakt med Lindelöws.