Lindelöws Bokförlag

 

 

Lindelöws, ett göteborgsförlag där kvalitén är avgörande. Antingen det gäller skönlitteratur, biografier eller reportageböcker. Pocket ger också förlaget ut, till exempel Joseph Conrads klassiker "Mörkrets hjärta" och Matti Rönkäs Helsingfors-noir, "Med en mördares ansikte". I webbshop väljer du snabbt och billigt bland ett hundratal författare. Under varje boktitel hittar du recensionscitat och ibland ett smakprov direkt ur boken.

 

Till höger en länk till bokklubb Folkboken, där alltid nyheter presenteras fyra gånger om året. Mest förmånligt är det att gå med i BokStödet. Där berättar vi om det allra senaste.


Charles Bukowskis Los Angeles

Jacob Härnqvist

En fotobok om det Los Angeles som var Charles Bukowskis hemstad. Jacob Härnqvist gjorde ett besök 20 år efter Bukowskis död.

Pris: 200 :-


Min grav är din

Aino Trosell

Siv Dahlin, från Aino Trosells kriminalromaner, är tillbaka. När hon minst anar det så befinner hon sig mitt i en mordgåta.

Pris: 160 :-


Jan Guillou - utifrån

Paul Frigyes

Biografin "Jan Guillou - utifrån" är en utökad upplaga, jämfört med boken som stoppades i januari. Nytt kapitel om hur boken kom till.

Pris: 180 :-

Sommaröppet

Nu finns den, hos Lindelöws, boken om Jan Guillou, som han inte ville se utgiven. Det nyskrivna kapitlet berättar om hela processen från idé till färdig bok och om mediekarusellen kring utgivningen. Det som Jan Guillou slog fast som två fel, det visade sig till slut bara vara ett halvt fel. Den författare som aldrig gav sig heter Paul Frigyes.Dessutom har förlaget givit ut en annan biografi, om Kent Andersson, skriven av hans kollega och nära vän Anders Wällhed. "En bok som det är lätt att tycka om" står det i en recension. Regissören Niklas Hjulström sätter mycket stort värde på denna illustrerade tjocka bok i en annan recension.

 

Missa inte heller Krimineller II av Aino Trosell. Skrämmande och tankvärda berättelser. Titelnovellen i Min grav är din handlar om hedersrelaterat våld. "Mycket längre ifrån Stureplan kan man inte komma", skriver Lotta Olsson i Dagens Nyheter.

 

Charles Bukowski ges också ut på Lindelöws Bokförlag. Nu är fotoboken Charles Bukowskis Los Angeles tryckt och klar. Jacob Härnqvist har besökt författarens ruffiga kvarter i LA och pratat med människorna som bor där.

 

 

 

 Titel, Författare, ISBN

Aktuella böcker och författare som engagerar. Pröva:

www.folkboken.se

Bästa sättet att ha

kontakt med Lindelöws.