Lindelöws Bokförlag

 

 

Lindelöws har en allmän inriktning på utgivningen, antingen det gäller skönlitteratur, biografier eller faktaböcker. Pocket ges också ut, bland många andra Joseph Conrads klassiker "Mörkrets hjärta" och Karin Boyes "Kallocain". I webbförsäljningen väljer du snabbt och billigt bland ett hundratal författare. Under varje boktitel hittar du recensionscitat och ibland ett smakprov direkt ur boken. Beställer du en eller två böcker är det alltid portofritt.

 

Till höger en länk till förlagets egen bokklubb Folkboken, där får du erbjudanden en gång i kvartalet. För att få information om Lindelöws egen utgivning, gå med i BokStödet. Du börjar med en gratisbok. Följ gärna förlaget på Facebook och Twitter, klicka längst ner på sidan.


Neil Young: Harvest

Sam Inglis

När Neil Young spelar in albumet Harvest 1972, med bland annat ”Heart Of Gold”, skapar han ett av pophistoriens viktigaste album.

Pris: 180 :-


Patti Smith: Horses

Philip Shaw

När Patti Smith 1975 kommer med LP-skivan Horses är det pophistoriens absolut största debutalbum.

Pris: 180 :-


Bob Dylan: Highway 61 Revisited

Mark Polizzotti

Bob Dylan är årets nobelpristagare i litteratur. En av hans absolut bästa skivor är denna, som ingick i den trilogi han spelade in på knappt ett år, 1965-66.

Pris: 180 :-

Nobelpriset i litteratur 2016

Nobelpriset i litteratur 2016 går till Bob Dylan. Det är många som är förvånade. Men det är också ett namn som många andra har haft förhoppningar om: Varför inte en musiker och textförfattare? Och då är det framför allt Bob Dylan man tänkt på.En av Bob Dylans hyllade skivor är Highway 61 Revisited från 1965. Då tog han med sig rockmusiker in i studion och spelade in dessa 9 låtar, bland annat med paradnumren "Like a Rolling Stone" och "Desolation Row". I serien 33 1/3 har författaren och översättaren Mark Polizzotti skrivit om denna platta. Den kommer färdig och tryckt om några veckor, på svenska, på Lindelöws. FÖRBESTÄLL NU!

 

Förlaget har också givit ut andra böcker som lyfter fram just sångtexter, att de ofta kan jämställas med poesi. Och de kan nu till och med vara så poetiskt att det upphöjs och får ett Nobelpris.

 

Ola Magnell är just poetisk i sina låttexter. Alla hans texter finns samlade i boken Ord & Inga visor. I boken Tomas Andersson Wij sjunger blues från Sverige, där tränger författaren in i TAW:s texter och berättar om tillfällen och erfarenheter som gjort avtryck i de poetiska låtarna.

 

De två första böckerna i serien 33 1/3 handlar också en hel del om sångtexter, Patti Smiths Horses och Neil Youngs Harvest.Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!