Lindelöws Bokförlag

 

 

Lindelöws har en allmän inriktning på utgivningen, antingen det gäller skönlitteratur, biografier eller faktaböcker. Pocket ges också ut, bland många andra Joseph Conrads klassiker "Mörkrets hjärta" och Karin Boyes "Kallocain". I webbförsäljningen väljer du snabbt och billigt bland ett hundratal författare. Under varje boktitel hittar du recensionscitat och ibland ett smakprov direkt ur boken. Beställer du en eller två böcker är det alltid portofritt.

 

Till höger en länk till förlagets egen bokklubb Folkboken, där får du erbjudanden en gång i kvartalet. För att få information om Lindelöws egen utgivning, gå med i BokStödet. Du börjar med en gratisbok. Följ gärna förlaget på Facebook och Twitter, klicka längst ner på sidan.


Helmers vals - pocket

Aino Trosell

Aino Trosells far var ett original i Malung i Dalarna, en egocentriker och dagdrömmare säger och berättar dottern Aino.

Pris: 50 :-


Sonetter

William Shakespeare

William Shakespeares Sonetter räknas till världslitteraturens främsta kärlekslyrik, här i tolkning av Lena R.Nilsson.

Pris: 50 :-


Om att överleva

Ahmad Mahmoud

För att kunna föra en debatt utifrån fakta om en verklig vardag så beskriver boken öppet även negativa sidor i släkt- och familjekulturen.

Pris: 180 :-

Om att överleva i en hederskultur

Den danska författaren Ahmad Mahmoud kallar sin uppväxtmiljö i en förort i Köpenhamn för ghetto, med gängkonflikter, bilbränder och överfall. Där utsattes han för våld och var själv en del av hederskulturen. Hans självbiografi handlar Om att överleva, hur han började leva ett annat än det liv som hans egen familj levde. Han tycker det är viktigt att dessa frågor diskuteras, och att det ska vara högt i tak.VÄRLDSLITTERATUR: William Shakespears 154 Sonetter finns nu i pocket, med mycket extramaterial av översättaren Lena R. Nilsson. Boken presenteras på måndag den 15 maj klockan 18 på Göteborgs Litteraturhus, vid Järntorget. Då kommer också det svenska Shakespearesällskapets ordförande Roland Heiel.

 

KÄND TYSK FÖRFATTARE: Ferdinand von Schirach är författare, men också advokat i Berlin. Här ges hans fjärde bok ut på svenska - en spännade berättelse om ett kriminalfall i kulturens värld - Tabu.

 

ROMANDEBUT: Folkmusikerna och numera skådespelare i Tårtan, Gunnar Källström, har skrivit sin första bok, med titeln Säg att du älskar mig, tre gånger. Det är en stark uppväxtskildring i en familj med tre äldre bröder och en sjuk mor och far. Ragnar i berättelsen tar hjälp av sin fantasivärld och påhittighet.

 

Lindelöws nya musikserie har kommit med fyra volymer. Bod Dylan är nummer tre i serien 33 1/3. Nummer fyra är David Bowies Low. De två första böckerna knyter precis som de senare också an till texterna, men handlar också om medmusiker och privatlivet då LP-skivorna spelades in: Patti Smiths Horses och Neil Youngs Harvest.

 

En viktig bok från ifjol, som också bejakar fantasin, är Ola Magnell låtskatt, hans poetiska musiktexter. Hela hans låtkatalog finns med i boken, och lite till, i Ord & Inga visor.Titel, Författare, ISBN

Bli medlem. En gratis bok på köpet. Titta in på:

www.folkboken.se

En gratis Pröva-på-bok. Klicka på knappen ovan eller här!