Lindelöws Bokförlag

 

 

Lindelöws, ett göteborgsförlag där kvalitén är avgörande. Antingen det gäller skönlitteratur, biografier eller reportageböcker. Pocket ger också förlaget ut, till exempel Joseph Conrads klassiker "Mörkrets hjärta" och Matti Rönkäs Helsingfors-noir, "Med en mördares ansikte". I webbshop väljer du snabbt och billigt bland ett hundratal författare. Under varje boktitel hittar du recensionscitat och ibland ett smakprov direkt ur boken.

 

Till höger en länk till bokklubb Folkboken, där alltid nyheter presenteras fyra gånger om året. Mest förmånligt är det att gå med i BokStödet. Där berättar vi om det allra senaste. Vill du följa förlaget på Facebook eller Twitter så klicka längst ner på sidan.


Livets karusell

Carl-Einar Häckner

Regelbundet skriver Carl-Einar Häckner krönikor, ända sedan 1992. Detta är hans tredje samling.

Pris: 160 :-


Journalister på besök

Charles Bukowski

En bok som punkterar fördomarna om Charles Bukowski. Han var ingen dirty man och suput - inte bara.

Pris: 170 :-


Generation 55+

Mats Berggren

En av våra mest lästa ungdomsboksförfattare kommer efter snart 20 år med en vuxenroman. Som ligger nära hans eget liv.

Pris: 150 :-

Bokhösten rullar igång

18 intervjuer med Charles Bukowski från det att han var okänd 1963 till året innan han dog 1993, 74 år gammal och då en myt, med en författarkarriär bakom sig och sambo, fin villa och swimmingpool i San Pedro. Läs boken Journalister på besök. Vad dom än säger, även på Aftonbladets kulturredaktion, så går det att komma under skinnet på Charles Bukowski, förbi hans se-pack och böckernas text. Myten bli här icke-myt!Ett politiskt brännande ämne, Havet i gryningen, om båtflyktingar på Medlehavet. Lampedusa står i centrum i denna starkt berörande roman. Läs den, köp den billigt här!

 

Ungdomsförfattaren Mats Berggren kommer med en vuxenbok efter många års uppehåll. Generation 55+ handlar om honom själv som medelålders. Efter novellsamlingen Truck stop, från 1999, ger David Ericsson ut 21 nya noveller. I hälften av dessa är handlingen från vägarna, fiken och lastbilsförarnas miljö ute i Europa. Läs de positiva recensionerna.

 

3 diktsamlingar har förlaget givit ut i år. Allt medan det blossat upp en debatt på kultursidorna om för lite poesiutgivning. Farhad Shakery, Nina Quist och Stig Johansson heter de 3 poeterna.

 

Det går att förbeställa böcker, klicka då till vänster, "Kommer snart". Då skickas boken hem så fort den är tryckt och färdig. Nu hittar du musikboken i fyrfärg där, om rockpoeten Tomas Andersson Wij.Titel, Författare, ISBN

Aktuella böcker och författare som engagerar. Pröva:

www.folkboken.se

Bästa sättet att ha

kontakt med Lindelöws.