Lindelöws Bokförlag

 

 

Lindelöws, ett göteborgsförlag där kvalitén är avgörande. Antingen det gäller skönlitteratur, biografier eller reportageböcker. Pocket ger också förlaget ut, till exempel Joseph Conrads klassiker "Mörkrets hjärta" och Matti Rönkäs Helsingfors-noir, "Med en mördares ansikte". I webbshop väljer du snabbt och billigt bland ett hundratal författare. Under varje boktitel hittar du recensionscitat och ibland ett smakprov direkt ur boken.

 

Till höger en länk till bokklubb Folkboken, där alltid nyheter presenteras fyra gånger om året. Mest förmånligt är det att gå med i BokStödet. Där berättar vi om det allra senaste. Vill du följa förlaget på Facebook eller Twitter så klicka längst ner på sidan.


Doktor Murkes samlade tystnad

Heinrich Böll

I tolv noveller berättar Heinrich Böll om efterkrigstidens Västtyskland. Berättelsernas kännetecken är satiren.

Pris: 170 :-


Gulloutinen

Paul Frigyes

Först stoppades boken av Norstedts. Nu kommer den ut i sin pocketversion, med nya avslöjanden ur Jan Guillous brokiga liv.

Pris: 35 :-


Katharina Blums förlorade heder (p)

Heinrich Böll

En klassiker, nobelpristagarens Heinrich Bölls mest lästa och filmatiserade roman, om ett offer i skuggan av terrorismen.

Pris: 35 :-

Årstiden är mörk

Läs ett smakprov på skärmen från en av de nya böckerna, av Paul Frigyes, Mattis Rönkä eller Tomas Espedal. Men det finns fler. Heinrich Bölls satirer ...Kåserisamlingen De blöta apornas armé är rolig och utmanande. Henrik Wallgren skrev dessa 70 kåserier i Göteborgs-Posten under åtta års tid, den sista i maj i fjol.

 

Vid sidan av den första biografin om skådespelaren Kent Andersson finns en av årets mest omtalade biografier, om Jan Guillou, i en pocketversion med nya avslöjanden, Guilloutinen.

 

Kriminallitteratur passar lediga dagar, Aino Trosells Min grav är din, och finsk noir av Matti Rönkä, Vänner långt borta. Två fotoböcker har kommit ut under året, en från arbetsplatsen färdtjänst, Transit, och en annan om Charles Bukowskis hemmiljö i Los Angeles. Ja, det skulle gå att räkna upp fler böcker som är aktuella, till exempel ...

 

Björn Lundéns första roman på svenska är En skymt av paradiset. Han är känd för alla de ekonomiböcker han skrivit, som är till hjälp för många småföretagare. Hans roliga och tankvärda skröna utspelar sig i en by nära Näsviken där han bor.Titel, Författare, ISBN

Aktuella böcker och författare som engagerar. Pröva:

www.folkboken.se

Bästa sättet att ha

kontakt med Lindelöws.